Ruska tinejdžerka Mira Andrejeva "nagazna mina" na šljaci Rolan Garosa

Mira Andrejeva i Čehinja Brenda Fruhvirtova tek su napunile 16 godina ali su kroz kvalifikacije "upale" u glavni žriejb Rolan Garosa

10463 pregleda 1 komentar(a)
Andrejeva je već pokazala klasu pobjedama nad nekoliko vanserijskih teniserki, Foto: REUTERS
Andrejeva je već pokazala klasu pobjedama nad nekoliko vanserijskih teniserki, Foto: REUTERS

Kosturi ovogodišnjeg Rolan Garosa popunjeni su nakon završenih kavlifikacija a najmlađe ime u njima je Ruskinja Mira Andrejeva.

Tinejdžerka koja je tek napunila 16 godina se glavnog žrijeba domogla pobjedom nad prvom favoritkinjom kvalifikacija, 84. igračicom svijeta, Kolumbijkom Kamilom Osorio (7:6, 6:4).

Nimalo iznenađujuće, pošto je Mira vanserijski talenat pokazala i na WTA 1.000 u Madridu, na kojem je redom eliminisala Kanađanku Lejlu Fernadnes, Brazilku Beatris Hadad Maju i Poljakinju Magdu Linet.

Ipak, pobjednica Australijan opena, Arina Sabaljenka, bila je prevelik izazov u osmini finala.

I neće samo Andrejeva biti predstavnica novih nada WTA tura na šljaci Pariza, pošto se glavnog žrijeba domogla i 27 dana starija (02. 04. 2007. godine), 16-godišnja Čehinja Brenda Fruhvirtova. Ona je dvije godine mlađa od sestre Linde, koja je 51. igračica na WTA listi.

Brenda nije imala sreće na žrijebu, igraće sa četvrtom kosturašicom, Kazahstankom Jelenom Ribakinom, dok će protivnica Miri biti Alison Riske Armitraj iz Amerike.

Bonus video: