Arina bez pozdrava suparnice do drugog kruga Rolan Garosa

Druga teniserka svijeta Arina Sabaljenka plasirala se u drugo kolo Rolan garosa pobjdom nad Ukrajinkom Martom Kostjuk

8738 pregleda 14 komentar(a)
Ukrajinka nije čestitala pobjedu Bjeloruskinji, Foto: REUTERS
Ukrajinka nije čestitala pobjedu Bjeloruskinji, Foto: REUTERS

Druga teniserka svijeta Arina Sabaljenka plasirala se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u Parizu savladala ukrajinsku igračicu Martu Kostjuk sa 6:3, 6:2.

Bjeloruskinja je pobjedu nad 39. igračicom svijeta ostvarila za sat i 11 minuta.

Kostjuk je poslije brejka u petom gemu prvog seta povela sa 3:2, da bi Sabaljenka odgovorila serijom od četiri uzastopna gema. U drugom dijelu igre pobjednica ovogodišnjeg Australijan opena je napravila dva brejka za plasman u drugu rundu pariskog grend slema.

Kostjuk zbog podrške Bjelorusije Rusiji u ratu u Ukrajini, nije čestitala pobjedu Sabaljenki. Ukoliko osvoji Rolan Garos, Sabaljenka će,biti rpva igračica svijeta. Sabaljenka u drugom kolu će igrati sa sunarodnicom Irinom Šimanovič (211). Šimanovič je pobijedila mađarsku igračicu Panu Udvari sa 6:7 (6), 6:3, 6:1

Poljakinja Magdalena Frenh (87. na WTA listi) do drugog kola je došla pobijedivši 30. teniserku sveta Kineskinju Dženg Šuaj sa 6:1, 6:1. Frenh u drugom kolu igra sa pobjednicom meča između Sare Bejlek (Češka) i Ruskinje Kamile Rahimove.

Plasman u narednu fazu osigurala je i Argentinka Nađa Podoroška (101. na svijetu), savladavši domaću igračicu Džesiku Ponše (123) sa 6:0, 6:2. U sljedećem kolu ona čeka bolju iz meča u kojem igraju osma nositeljka Grkinja Marija Sakari i Čehinja Karolina Muhova.

Austrijski teniser Sebastijan Ofner plasirao se u 2. krug, nakon što je na Rolan Garosu pobijedio američkog igrača Maksima Kresija sa 6:4, 7:6 (6), 6:2.

Meč između Kresija i Ofnera, 42. i 118. tenisera sveta, trajao je dva sata i 19 minuta. Ofner je prvi teniser koji se plasirao u drugo kolo ovogodišnjeg pariskog grend slema. On će u sljedećoj fazi igrati protiv još jednog Amerikanca, pošto ide na pobjednika meča između Sebastijana Korde (24. nosilac) i Mekenzija Mekdonalda.

Bonus video: