Vekić, Pera, Kiz i Pavljučenkova u drugom kolu Rolan Garosa

Dalje je prošla i Amerikanka Sloun Stivens

2063 pregleda 0 komentar(a)
Anastasija Pavljučenkova, Foto: Reuters
Anastasija Pavljučenkova, Foto: Reuters

Hrvatska teniserka Dona Vekić plasirala se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je pobijedila Ukrajinku Dajane Jastremsku sa 6:2, 7:5.

Vekić, trenutno 22. teniserka svijeta, slavila je poslije nešto manje od sat i po vremena igre. Ona je realizovala šest od sedam brejk prilika koje je imala na ovom meču, a spasila je tri od šest.

Naredna protivnica Vekić biće Amerikanka Bernarda Pera, koja je u prvom kolu Rolan Garosa bila bolja od Estonke Anet Kontavejt sa 7:6, 6:2.

Prvu prepreku u Parizu preskočila je i Ruskinja Anastasija Pavljučenkova. Ona je u dva seta, 6:2, 6:2, slavila protiv Čehinje Linde Fruhvirtove i u drugoj rundi takmičenja odmjeriće snage sa sunarodnicom Ljudmilom Samsonovom.

Amerikanka Medison Kiz je u prvom kolu pobijedila Estonku Kaju Kanepi sa 6:1, 3:6, 6:1, a protivnica u narednom kolu biće joj sunarodnica Kajla Dej koja je bila bolja od Francuskinje Kristine Mladenović sa 7:5, 6:1.

Dalje je prošla i Amerikanka Sloun Stivens koja je pobijedila Čehinju Karolinu Pliškovu sa 6:0, 6:4, kao i Kolumbijka Kamila Osorio koja je slavila protiv Rumunke Ane Bogdan sa 3:6, 6:3, 7:5.

Bonus video: