Heroj prvog kola RG odbio da priča o optužbama bivše djevojke za nasilje

"Jednom je bio ljut samo zato što sam na društvenim mrežama postavila svoju fotografiju bez njega - večerali smo sa njegovim roditeljima i snažno me je zgrabio za ruku, zamalo mi je slomio prst. Kada je bio ljut, gurao bi me, čupao za kosu, nazivao ku***, smećem, glupavom...", ispričala je njegova bivša djeviojka 2021.

7784 pregleda 0 komentar(a)
Sejbot Vild tokom meča sa Medvedevim, Foto: Reuters
Sejbot Vild tokom meča sa Medvedevim, Foto: Reuters

Tijago Sejbot Vild - bez obzira što radi o nekadašnjem juniorskom šampionu US opena - do juče je bilo ime malo kome poznato.

A, onda je ovaj Brazilac ispisao jednu od ljepših stranica teniske igra, kada je kao totalni autsajder eliminisao drugog nosioca Danila Medvedeva u 1. kolu Rolan Garosa.

Cijeli svijet u njemu je u tom trenutku vidio heroja, ali je jedno pitanje novinara na pres konferenciji poremetilo idilu. Jednog od predstavnika medija zanimalo je Tijagovo mišljenje o optužbama njegove bivše djevojke za nasilje u porodici.

"Mislim da to nije tema o kojoj bi trebalo da sada razgovaramo, niti je to pitanje koje bi trebalo da postavljate bilo kome. Možete da pišete šta hoćete", rekao je Sejbot Vild.

O kakvim optužbama se radi njegova djevojka je ispričala 2021.

"Jednom je bio ljut samo zato što sam na društvenim mrežama postavila svoju fotografiju bez njega - večerali smo sa njegovim roditeljima i snažno me je zgrabio za ruku, zamalo mi je slomio prst. Kada je bio ljut, gurao bi me, čupao za kosu, nazivao ku***, smećem, glupavom... Na putovanju nisam mogla da izađem iz iz sobe, a nakon svega uništio mi je i kreditnu karticu", ispračala je njegova djevojka.

Rekla je i da je tada slučaj bio rukama pravosudnog sistema u njihovoj zemlji.

"Od ranih dana je bilo veoma teško slagati se sa njim, nije se slagao ni sa drugim mladim igračima – veoma jak karater koji mu nekad pomaže na terenu, ali mu škodi van njega", ispričao je za Sport klub jedan od brazilskih novinara.

Dodaje i da je uglavnom grub sa novinarima, da ne voli da odgovara na pitanja.

"Ponekad je i nepristojan – ako budete na konferenciji za medije, primijetićete“, priča pomenuti novinar.

U lokalnim krugovima u Brazilu, priča se da je okrenuo novi list poslije optužbi bivše devojke.

"Izgleda da je tako", kaže pomenuti novinar. "Izgleda", ponavlja.

Bonus video: