Mučenje, pa rutina: Đoković savladao Fučoviča

Srpski teniser slavio 3:0 (7:6, 6:0, 6:3)

9694 pregleda 6 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters

Prvi set je bio mučenje, drugi briljantan, a treći rutina - Novak Đoković je večeras savladao Martona Fučoviča 3:0 (7:6, 6:0, 6:3) i plasirao se u treće kolo Rolan Garosa.

Nije srpski teniser na startu meča briljirao i pored toga što je napravio brejk i poveo 3:0. Fučovič je prijetio, propuštao priliku da oduzme servis rivalu i konačno u devetom gemu realizovao devetu brejk loptu, smanjio na 5:4, a onda izjednačio (5:5).

Potom je prvi set otišao u taj-brejk u kojem je Đoković bio sigurniji, pa je nakon 87 minuta stigao do vođstva - 1:0.

"Hvala svima, dajete mi svake godine mnogo energije. Nadam se da ste se dobro zabavili, ovo je prvi meč za mene u večernjoj sesiji ove godine na Rolan Garosu. Prvi set nije bio dobar. U drugom i u trećem sam bio vrlo dobar, tako da sam veoma zadovoljan. Nisam bio iznenađen kako je Fučovič igrao. Dobro ga poznajem, može da igra vrlo dobro na svim podlogama. Bio sam fokusiran na sebe i na ono što ja radim na terenu", rekao je Đoković nakon meča.

U drugom setu je Fučovič "nestao" sa terena. Đoković je dominirao, slavio 6:0 i duplirao prednost u setovima.

Sa dobrom igrom srpski teniser je nastavio i u trećem setu, napravio je brejk i poveo 1:0. Ipak, već u narednom je Fučovič odgovorio, izjednačio (1:1), a onda i preokrenuo (2:1).

Tada je Đoković vezao četiri gema, poveo 5:2, ali je nakon toga Fučovič napravio još jedan brejk, smanjio zaostatak (5:3), ali više od toga nije mogao.

Đoković će u trećem kolu igrati sa Alehandrom Davidovič-Fokinom.

Bonus video: