Iga i Tijago idu naprijed, kraj za Sinera

Prva favoritkinja Rolan Garosa, Iga Sfjontek, plasirala se u treći krug Rolan Garosa, Sinera elimnisao Altmajer nakon pet i po sati igre

7520 pregleda 0 komentar(a)
Iga nema prava na grešku u Parizu, Foto: REUTERS
Iga nema prava na grešku u Parizu, Foto: REUTERS

Prva favoritkinja Rolan Garosa, Iga Sfjontek plasirala se u treći krug Rolan Garosa, pošto je slavila protiv Amerikanke Kler Liju - 2:0 (6:4, 6:0).

Poljakinja brani titulu u Parizu ali i prvu pozicju na WTA listi, a danas je upisala 30. pobjedu u sezoni. Više je samo druga igračica Arina Sabaljenka - 31.

Naredna protivnica Sfjontek je Kineskinja Ksin Ven koja je bila bolja od Šveđanke Rebeke Paterson.

U trećem krugu je i prošlogodišnja finalistkinja Vimbldona i US opena, Tunižanka Ons Žaber. Ona je u dva seta dobila domaću teniserku Okean Dodin - 6:2, 6:3.

Senzacionalni Brazilac Tijago Sejbut Vajld je nakon drugog favorita Danila Medvedeva, dobio i Argentinca Gida Pelju (3:1) pa će san nastaviti protiv Japanca Nišioke.

A da je Njemac Danijel Altmajer tradicionalno neugodan rival osmom favoritu, Italijanu Janiku Sineru, potvrdilo se danas - Njemac je slavio nakon pet i po sati igre sa 3:2.

Altmajer se tako revanširao Sineru za poraz na US openu prošle godine, isto u pet setova. Naredni rivasl Altmajeru biće Bugarin Grigor Dimitrov, koji je lako u tri seta nadigrao Finca Emila Rusuvuorija.

Bonus video: