Đoković se razgoropadio u taj-brejku i oduvao Hačanova za polufinale

Osvajač 22 grend slem titule do finiša 2. seta nije imao rješenje za servis Rusa, ali je onda dobio taj-brejk 7:0, slomio otpor rivala i slavio 4:6, 7:6, 6:2, 6:4. U polufinalu Rolan Garosa čeka pobjednika meča Karlos Alkaras - Stefanos Cicipas

15489 pregleda 579 reakcija 26 komentar(a)
Foto: Reuters/Kai Pfaffenbach
Foto: Reuters/Kai Pfaffenbach

Do taj-brejka 2. seta djelovalo je da je Novak Đoković u velikim problemima, jer nikako nije mogao da nađe rješenje za servis Karena Hačanova.

Rus je dobio 1. set, u drugom dozvolio 36-godišnjem Srbinu da samo tri puta dođe do djusa, a onda se cijeli meč preokrenuo u tom 13. gemu - Nole ga je dobio 7:0 i time otvorio put ka pobjedi i polufinalu 127. Rolan Garosa.

Đoković je odmah na startu 3. seta došao do prve brejk lopte, poslije tačno dva sata i 11 minuta igre, iskoristio treću i nagovijestio kraj.

Taj dio igre je dobio 6:2, u četvrtom napravio brejk za 2:1 i uz muke ga potvrdio, a onda u 8. gemu vratio rivala u život sa nekoliko grešaka, zaključno sa dvostrukom servis na brejk lopti.

Odmah je, međutim, zaboravio to, podigao nivo igre i osvojio osam posljednjih poena na meču za konačnih 4:6, 7:6, 6:2, 6:4.

Sjajni Beograđanin je na dva koraka od istorije i zvanja neprikosnovenog najboljeg tenisera svih vremena. Ima 22 grend slem titule, koliko i Rafael Nadal, ukoliko osvoji i 23. biće najtrofejniji ikada i izjednačiti rekord Serene Vilijams u open eri.

Najteži će mu biti taj pretposljednji korak, jer će se u polufinalu sudariti sa prvim reketom svijeta Karlosom Alkarasom ili čovjekom kojeg je savladao u finalu 2021. nakon 0:2 u setovima, Stefanosom Cicipasom.

Španac i Grk će na stadion „Filip Šatrije” izaći u 20.15 časova.

Bonus video: