Đoković: Dio mene kao da je ostao u svlačionici, ali baš sam želio u polufinale, želim da pobijedim i u petak

Osvajač 22 grend slem tirule preokretom savladao Karena Hačanova (3:1) i plasirao se u polufinale Rolan Garosa

21920 pregleda 244 reakcija 13 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da je taj-brejk u drugom setu bio prelomni trenutak četvrtfinalnog meča Rolan Garosa protiv Karena Hačanova.

"To je bio prelomni trenutak meča. Bila bi druga priča da sam izgubio i drugi set. Bila su ovo dva meča u jednom. Prva dva seta su najgori koje sam odigrao na turniru", izjavio je Đoković na konferenciji za novinare.

Treći teniser svijeta plasirao se danas u polufinale Rolan Garosa, pošto je preokretom pobijedio Hačanova sa 3:1.

"Nakon nekoliko savršenih udaraca sve se preokrenulo. Osjetio sam to i počeo sam da budem opušten i da igram sa više samopouzdanja. Često postoje momenti sumnje u ovakvim mečevima", dodao je Đoković, koji je slabije ušao u meč i izgubio prvi set, da bi potom vezao tri seta i stigao do pobjede.

"Izašao sam na teren, a dio mene je ostao u svlačionici. To se dešava. Ali, dobra stvar grend slema je da iako izgubiš dva seta, možeš da pobijediš. Servis je veliko samopouzdanje za mene", rekao je srpski teniser.

Đoković je naglasio i da je "dobro" da sada slijede dva dana odmora da oporavi "energiju" kako bi dao sve od sebe u polufinalu u petak.

"Baš sam želio da budem u polufinalu i volio bih da pobijedim u petak. Nisam izgubio set do danas, igrao sam jak i dominantan tenis. Očekivano da na kraju turnira imate i veće izazove. Uzimam to kao pozitivnu stvar, da bih analizirao sve kako bih bolje započeo naredni meč", izjavio je Đoković.

Bonus video: