Zverev treću godinu zaredom u polufinalu Rolan Garosa

Njemački teniser savladao Argentinca Tomasa Martina Ečeverija - 3:1 (6:4, 3.6, 6:3, 6:4)

3392 pregleda 0 komentar(a)
Aleksander Zverev, Foto: Reuters
Aleksander Zverev, Foto: Reuters

Treću godinu zaredom njemački teniser Aleksander Zverev igraće u polufinalu Rolan Garosa.

Zverev je danas u četvrtfinalu drugog grend slema eliminisao Argentinca Tomasa Martina Ečeverija - 3:1 (6:4, 3.6, 6:3, 6:4).

Njemac je prije dvije godine u polufinalu izgubio od Stefanosa Cicipasa, dok je prošle godine na meču sa Rafaelom Nadalom doživio tešku povredu, pa je morao na dugu pauzu.

"Najteža godina u mom životu. Volim tenis, a to mi je bilo oduzeto. Srećan sam što sam se vratio ovdje, u polufinalu sam, nastavljam da se borim za titulu. Nadam se da sam zaslužio pobjedu", rekao je Zverev nakon plasmana u polufinale.

Zverev je prvi set prelomio u sedmom gemu kada je napravio jedini brejk, ali je u drugom Ečeveri odgovorio, dva puta oduzeo servis rivalu i izjednačio.

Argentinac je odlično danas igrao, pa je i početkom trećeg seta napravio brejk i poveo 2:0. Uslijedio je tada pad, Zverev je vezao pet gemova i ponovo stigao do prednosti u setovima.

U četvrtom setu je Ečeveri propustio četiri brejk lopte, a onda je u sedmom gemu Zverev napravio brejk i riješio pitanje pobjednika.

"Ečeveri je igrao fantastičan tenis, podsjeća me na Del Potra. Fantastičan igrač, sa ovakvom igrom može da osvaja turnire i da bude među deset najboljih na svijetu", poručio je Zverev.

Zverev je rivala sa terena ispratio aplauzom.

Bonus video: