Maša Prijović niže nagrade i medalje

Za tri osvojene titule državne prvakinje u različitim uzrastima, mlada teniserka izgubila svega četiri gema

3810 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

U konkurenciji do 10 godina prepustila je gem do naslova prvakinje Crne Gore, dvije godine kasnije supertalentovana teniserka Maša Prijović je “odvozila bicikl” do titule, a sada, u uzrastu do 14 godina je u finalu izgubila tri gema.

Tri osvojene titule sa svega četiri izgubljena gema za Mašu, koja je sa tek napunjenih 14 godina prethodnog vikenda u Ulcinju na šampionatu države dokazala da nevjerovatan talenat razvija u pravom smjeru.

"Zadovoljna sam rezultatima, gotovo da ne pamtim kada sam na domaćoj sceni izgubila meč. Ipak, odlaskom na inostrane turnire i reprezentativni kamp, uvidjela sam da su naši uslovi skromni u odnosu na konkurenciju. U Antaliji sam prošla dva kruga, ali u trećem sam izgubila od prve favoritkinje. Pružila sam otpor, izgubila u neizvjesnom meču, ali shvatila sam da, iako vršnjakinja, rivalka je imala neuporedivo više mečeva i iskustva", kaže zvanično tri puta najbolja teniserka svog uzrasta u izboru Teniskog saveza Crne Gore.

Maša se sa trenerom Aleksandrom Sašom Tomićem sada priprema za niz evropskih kupova.

"Jedva čekam ta takmičenja, biće ih tri narednog mjeseca - dva u Nikšiću i u Podgorici. To je sjajna prilika da napredujem, jer recimo u Mostaru sam eliminisana od Ruskinje, koja je potom osvojila turnir a imala sam osjećaj da mi je samo nedostajalo malo sreće u nekim poenima. Ti mečevi znače, jer ovdje fali konkurencije, kvalitetnih sparing partnerki. I kampovi reprezentacije, poput onog u Antaliji su pravi put za napredak mladih, a mi talenata imamo ali vani treniraju neuporedivo više, organizovanije", priča učenica osmog razreda OŠ “Radojica Perović”.

Poput tenisa, Maša je i vanserijska učenica.

"Nemam problema da uskladim sportske i školske obaveze. Od starta imam podršku u školi, spremnost da mi se iziđe u susret. Ali u našem sportu fali podrške, skromno od Teniskog saveza, i uglavnom bavljenje tenisom zavisi od pomoći roditelja. Odmalena volim tenis, ne samo da igram već i gledam. Navijam za Novaka Đokovića i jedva čekam duel sa Karlosom Alkarasom, koji je puno mlađi i zaista je odličan. Iako je moje ime nadimak Marije Šarapove - Maša, meni je omiljena tensirka Arina Sabaljenka. Radujem se njenim i uspjesima Danke Kovinić", zaključila je teniserka podgoričkog TK Nec.

Bonus video: