Senzacija iz Češke - Muhova jača od meč lopte i tri gema minusa u odlučujućem setu sa drugom favoritkinjom

Čehinja Karolina Muhova, 43. igračica senzacionalnim preokretom slavila protiv Arine Sabaljenke za finale Rolan Garosa - 2:1 (7:6, 6:7, 7:5)

8827 pregleda 0 komentar(a)
Muhova preko meč lopte favoritkinje do najvećeg fianla, Foto: REUTERS
Muhova preko meč lopte favoritkinje do najvećeg fianla, Foto: REUTERS

Arina Sabaljenka je rekorderka po broju pobjeda ove sezone, osvojila je Australijan open, pobjeda na Rolan Garosu vinula bi je na prvo mjesto WTA liste, ali... Ali nikada ne otpisujte češku školu ženskog tenisa - Karolina Muhova je kod gubitka od 5:2 u trećem setu spasla meč loptu, vezala pet gemova u nizu i ušla u prvo grend slem fianle.

Kao 43. igračica je došla u Pariz a sada Muhova žibvi san, posljednja ga je iz njene zemlje, u još jednoj filmskoj priči ostvarila Barbora Krejčikova, trijumfom 2021. godine.

Ipak, Muhovoj je zanačjno pomogla rivalka iz Bjelorusije - Sabaljenki se od meč lopte potpuno isključio fokus, nizala je dvostruke servis greške, potom neiznuđene greške i poraz je bio jedini mogući ishod - (7:6, 6:7, 7:5), nakon tri sata i 17 minuta igre.

U velikom finalu rivalka Muhovoj biće pobjednica iz duela koji slijedi - prva igračica i branitelj trona, Poljakinja Iga Švjontek igra protiv još jedne senzacije, Brazilke Beatris Hadad Maje. Sfjontek je do polufinala ostala pet i po sati na terenu a Brazilka čak 13 i po sati.

Bonus video: