Milan Ristov osvojio turnire u Podgorici i Nikšiću

Ristov je slavio na Trebjesa Openu, a u Podgorici osvojio titulu za igrače do 18 godina

6754 pregleda 2 komentar(a)
Milan Ristov, Foto: Privatna arhiva
Milan Ristov, Foto: Privatna arhiva

Međunarodni J30 Trebjesa Open 2023. Nikšić, pripao je Milanu Ristovu iz Podgorice. On je turnir u Nikšiću osvojio juče, a danas i naslov prvaka Crne Gore do 18 godina u Podgorici.

Supertalentovani teniser je na turniru prekidanom zbog kiše slavio u različitim formatima mečeva, a u finalu je nadvisio u super taj-breku Aleksu Oparnicu iz Srbije 4:2, 0:4, 10:8.

Ristov je startovao pobjedom nad Hrvatom Stjepanom Bogdanom 6:2 6:1. U 2. kolu igrao je sa Amerikancem Markom Mrčelom 6:0, 6:2. Četvrtfinale se igralo skraćeno jer je bilo kiše i dobio je Srbina Nikolu Lulića 4:1, 5:4 tajbrek 7:5.

Milan Ristov
Milan Ristovfoto: Privatna arhiva

Polufinale sa Ukrajincem Timofilom Milovanović dobio je 4:2, 5:3. U dublovima je Ristov igrao u paru sa Stefanom Đokovićem i eliminisani su u polufinalu.

Samo dan nakon titule u Nikšiću, Ristov je u Podgorici pobijedio na Prvenstvu Crne Gore u tenisu do 18 godina. Igrač podgoričkog Emnenta, 17- godišnji Ristov je u finalu u tri seta dobio godinu starijeg klupskog kolegu Vuka Vukićevića 6:3 4:6 6:0. Do titule su Milanu trebale tri pobjede.

Klasu je na šampionatu pokazao 14- godišnji najmlađi učesnik Luka Lukovac, koji je od Ristova zaustavljen u polufinalu.

Bonus video: