Ostapenko slavila u Birmingemu, Kvitova u Berlinu

Ostapenko u finalu savladala Krejčikovu, Kvitova bolja od Vekić

3885 pregleda 0 komentar(a)
Ostapenko, Foto: Reuters
Ostapenko, Foto: Reuters

Letonska teniserka Jelena Ostapenko osvojila je danas titulu na turniru u Birmingemu, pošto je u finalu savladala Čehinju Barboru Krejčikovu sa 7:6 (8), 6:4.

Meč Krejčikove i Ostapenko, 12. i 17. teniserke svijeta, trajao je sat i 51 minut.

Dvije bivše šampionke Rolan Garosa su tokom prvog seta čuvale svoje servise, a pitanje pobjednika riješeno je u taj-brejku.

Ostapenko je imala dvije vezane set lopte, a zatim još jednu priliku pri rezultatu 7:6. Naredna dva poena osvaja Krejčikova i dolazi do prve set lopte, ali Ostapenko sa tri uzastopna poena ipak dolazi do prvog seta.

Ostapenko je poslije dva napravljena brejka u drugom setu povela sa 5:1. Krejčikova je vratila jedan brejk, ali nije uspjela da napravi potpuni preokret, pošto je u 10. gemu Letonka realizovala prvu meč loptu.

Letonska igračica je osvojila šestu titulu u karijeri i prvu nakon Dubaija prošle godine. Krejčikova takođe ima šest titula, a poslednji trofej je osvojila ove godine u Dubaiju.

A titulu u Berlinu osvojila je deveta teniserka svijeta Petra Kvitova, pošto je u finalu pobijedila hrvatsku igračicu Donu Vekić sa 6:2, 7:6 (6).

Dvostruka šampionka Vimbldona je do pobjede nad 23. teniserkom svijeta došla za sat i 41 minut.

Čehinja je u prvom setu dva puta oduzela servis hrvatskoj teniserki, dok je u drugom dijelu igre prva do brejka stigla Vekić.

Kvitova
Kvitovafoto: Reuters

Vekić je potom vodila sa 5:3, ali je Kvitova vratila brejk u desetom gemu. Set je zatim otišao u taj-brejk, a Vekić je pri rezultatu 6:5 imala priliku da meč odvede u treći set.

U nastavku su uslijedila tri vezana poena Kvitove, koja je tako došla do 31. titule u karijeri.

Vekić ostaje na četiri titule, a posljednju je osvojila u Montereju ove godine.

Bonus video: