(Pre)teško za Danku: Prvo iskusna Korne, a onda šampionka Ribakina

Protivnica Danke Kovinić je prošle godine na Vimbldonu eliminisala glavnu favoritkinju Igu Sfjontek

4504 pregleda 4 komentar(a)
Foto: twitter/danka kovinić
Foto: twitter/danka kovinić

Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić igraće u prvom kolu Vimbldona protiv iskusne Francuskinje Aliz Korne, odlučeno je danas žrijebom.

Korne, koja ima 33 godine, koja je u karijeri osvojila šest WTA titula i koja je nekada bila 11. na listi (trenutno je 72.), najbolji rezultat na Vimbldonu ostvarila je prošle godine, kada se plasirala u 4. rundu eliminisavši prije toga prvu favoritkinju, Igu Svjontek.

Danka je za tri mjesta bolje rangirana od Korne, ali u tri dosadašnja nastupa u glavom žrijebu Vimbldona (2015, 2016. i 2017) nije uspjela da prođe u drugu rundu.

U slučaju da uspije ove godine, u drugoj rundi bi mogla da je sačeka aktuelna šampionka, Kazahstanka Jelena Ribakina, koja treba prije toga da eliminiše Amerikanku Šelbi Rodžers.

Igu Svjontek, prva nositeljka, igraće na startu protiv Lin Džu iz Kine, dok će Bjeloruskinja Arina Sabalenka, druga kosturašica, imati duel sa Mađaricom Panom Udvardi.

U polovini žrijeba u kojoj je Svjontek nalaze se još Kori Gof, Džesika Pegula, Karolin Garsija… U drugoj su, pored Sabalenke, je Ribakina, Ons Žaber...

Bonus video: