Marej: Samo Đoković na travi sada igra bolje od mene, njega razlikuje nevjerovatan karakter

Marej nakon treninga sa Đokovićem naglasio da njegovog vršnjaka i rekordera iz Srbije od ostalih tenisera izdvaja jedino nevjerovatan karakter

8630 pregleda 1 komentar(a)
Tri svjetska prvaka na kultnom terenu Vimbldona: Marej, Ivanišević i Đoković, Foto: REUTERS
Tri svjetska prvaka na kultnom terenu Vimbldona: Marej, Ivanišević i Đoković, Foto: REUTERS

Šampioni Vimbldona Novak Đoković i Endi Marej odradli su dio zajedničkih priprema za najveći turnir na svijetu, koji počinje sjutra.

Merej je dva puta osvajao nezvanično prvenstvo svijeta, a Đoković je u potjeri za rekordnim, osmim naslovom u vlasništvu Rodžera Federera.

Dva asa nisu sakrivali šampionske ambicije i da jedva čekaju da iziđu na terene Vimbldona.

"U ovom momentu na travi samo Novak ima više siksutva i mogu reći da je bolji igrač do mene. Tako da puno očekujem, mislim i sa pravom jer se neupordivo bolje osjećam nego prethodnih godina", kazao je 36-godišnji Škot.

On je sedmicu stariji od Đokovića, do povrede i operacije kuka igre Mareja bile su razlog postojanja "Velike četvorke".

"Novak je postigao nevjerovatne rezultate. Pobijediti Rafu i Rodžera u grend slemovima je nevjerovatno. Naročito ako pogledate unazad osam do 10 godina, prisjetite se statistike, pa koliko je bio daleko od njih a šta je postigao u posljednjim fazama karijere, to je jednostavno nevjerovatno. I ne usporava", rekao je Marej i dodao.

"Na Rolan Garosu je odigrao fenomenalno, pogotovo sa Alkarasom u polufinalu. Tako hladnokrvno što je za nevjerovati sa toliko velikim ulogom. I nije stvar u tome je li prepametan, ili ga dodatno motivišu neke nepravde. Ne, on je jasno objavio cilj - grend slem rekord! Kad mu se ukazala prilika, iskoristio je. Izašao je na teren, i napravio sve. To govori o snazi ​​njegovog karaktera".

A Đoković je poručio konkurenciji.

"Osjećam se odlično i jedva čekam da turnir počne! Vidimo se sjutra! Jednako sam gladan trofeja kao i svakog prethodnog puta. I ne, nisu me zadovoljile ili "ušuškale" na lovorikama čestitke zbog istorijskog uspjeha na Rolan Garosu. Ja ovaj trofej jednako želim", poručio je Đoković.

On je nosilac donjeg dijela kostura i prvi rival mu je sjutra Argentinac Pedro Kaćin.

Marej ima težak put u gornjem dijelu žrijeba, koji startuje u utorak. Marej u prvom kolu igra sa zemljakom Rajanom Penistonom, 267. igračem sa specijalnom pozivnicom doamćeg tensiera, ali već Škota u drugom krugu čeka bolji iz derbija prvog kola, Stefanos Cicipas ili Dominik Tim.

Bonus video: