Eliminisani Rud i Raonić, Mira i Dona idu dalje

Dvostruki uzastopni finalista Rolan Garosa, i posljednjeg US opena, Kasper Rud oprostio se nakon drugog meča na Vimbldonu

10727 pregleda 0 komentar(a)
Osejčanka je sačuvala nerve u važnim poenima, Foto: REUTERS
Osejčanka je sačuvala nerve u važnim poenima, Foto: REUTERS

Dvostruki uzastopni finalista Rolan Garosa, i posljednjeg US opena, Kasper Rud oprostio se nakon drugog meča na Vimbldonu. Bolji je u pet setova bio domaći teniser Lijam Brodi, koji je posljednji set dobio bez izgubljenog gema.

Norevžanin je u London došao bez velikih ambicija, pošto i sam naglašava da na travi nikada ništa i ne očekuje. Eliminaciju od 142. igrača svijeta je, međutim, malo ko očekivao.

A eliminisan je i Miloš Raonić, nakon velike borbe i tri sata igre slavio je 15. igrač svijeta, Amerikanac Tomi Pol sa 3:1.

Raonić je zbog povreda dugo bio van ritma i na Vimbldon je doašo kao 849. igrač.

Ruski derbi sa Aslanom Karacjovom pripao je Andreju Rubljovu, takođe 3:1, a sedmi kosturaš, Rubljov će sačekati rivala - sigurno ne želi da mu u trećem krugu bude Kazahstanac Aleksandar Bublik, koji ga je dobio u finalu Halea baš pred start Vimbldona.

Aleksandar Zverev je u tri seta dobio Holanđanina Gijsa Brouvena, koji je dva seta gubio u taj-breku.

Zbog kiše prekidani italijanski derbi sa Lorencom Sonegom je pripao Mateu Beretiniju (3:1).

U ženskom dijelu junakinja je najmlađa, Ruskinja Mira Andrejeva. Iako prvi put u karijeri igra na taravi 16-godišnja teniserka je u trećem krugu, nakon što joj je Barbora Krejčikova predala meč kod rezultata 6:3, 4:0.

Andrejeva je u debitantskom učešću na grend slemu, Rolan Garosu takođe došla do trećeg kruga.

U derbiju je Francuskinja Karolin Garsija nakon velike borbe eliminisala Kanađanku Lejlu Fernades (2:1).

Velika borba nije izostala ni u pobjedi Done Vekić nad Amerikankom Sloun Stivens, a u meču od dva i po sata igre Osječanka je bila bolja na kraju nakon velikog preokreta (2:1).

Dona će u narednom kolu igrati sa Čehinjom Marketom Vondrušovom, koja je u dva seta izbacila 12. favoritkinju iz Rusiije, Viktoriju Kudrmetovu.

Bonus video: