Cicipasu maraton protiv Mareja u novom spektakularnom derbiju, slijedi Đere

Stefanos Cicipas je uspio da u spektalularnom meču prepunom peokreta nakon četiri sata i 43 minuta pobiejdi Endija Mareja

14324 pregleda 4 komentar(a)
Cicipas je sjajnim servis volejem rastužio domaćine, Foto: REUTERS
Cicipas je sjajnim servis volejem rastužio domaćine, Foto: REUTERS

Stefanos Cicipas je uspio da u spektalularnom meču prepunom peokreta nakon četiri sata i 43 minuta izbori treći krug Vimbldona, protiv nekadašnejg šampiona i domaćeg tensiera Endija Mareja - 7:6, 6:7, 4:6, 7:6, 6:4.

Meč je prekinut kasno sinoć kod vođstva Britanca od 2:1, a danas je Grk odigrao neuporedivo bolje.

Veliku priliku, doduše da meč riješi u svoju korist Marej je propuistio u petom setu, kada je pogodio liniju ali nije tražio provjeru na sudijski aut. Pošlo se u taj-brek u kojem je Grk imao više mirnoće.

U odlučujučem setu Cicipas je napravio brejk u trećem gemu, potom sjajno servirao i nije dao Škotu priliku da se vrati u igru.

Sve što je uspio Marej je da dođe do izjednačenja na servisu Cicipasa u 10. germu, ali onda nije odabrao dobro rješenje za napad.

Grk, peti nosilac Vimbldona, baš i nije bio miljenik na žrijebu, pošto je u prvom krugu elimnisao bivšeg grend slem šampiona Dominika Tma, a onda i Mareja.

Rival Cicipasu u trećem kolu biće Laslo Đere. Srpski teniser je u četiri seta dobio posljednjeg, 32. kosturaša, Amerikanca Bena Šeltona.

Bonus video: