Kako je Đoković pobijedio Vavrinku: Osjećao sam da sat otkucava

Đoković izbjegao policijski čas i nakon 3:5 u taj-brejku trećeg seta vezao četiri poena za maksimalnih 3:0

15996 pregleda 225 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novak Đoković je u osmini finala Vimbldona, nakon sjajne partije protiv Stena Vavrinke, ali je malo nedostajalo da se duel na Centralnom terenu produži i na subotu, 8. jul.

Švajcarac je vodio 5:3 u taj brejku trećeg seta, prijetio je da smanji na 2:1 kada je sedmostruki šampion Vimbldona vezao četiri poena i završio posao u petak, 7. jul.

"Uživao sam u prva dva seta. U trećem mi je opao nivo, a njegov se podigao. Publika ga je podigla. Osjećao sam da sat otkucava. Obojica smo znali da maksimalno možemo da igramo tri seta, tako da je neko morao da pobijedi sa 3:0. Izgledalo je baš dobro u prva dva seta. On je trostruki grend slem šampion, igrao je u ovakvim uslovima. Otišao je da se presvuče i vratio se kao drugi igrač", rekao je Đoković na konferenciji za medije, prenosi B92.

Srpski teniser će u osmini finala igrati protiv Poljaka Huberta Hurkača, kojeg je pobijedio u svih pet međusobnih duela, jednom i na Vimbldonu (3:1, 2019. godine).

"Prihe četiri godine bio to nezgodan meč. Ima duge ruke, servira baš dobro, pokriva teren. Igrao je i dubl, imao je uspjeha. Dobro se snalazi i sa osnovne linije, odlično se brani za visokog igrača, odličan je ma mreži. Veoma je kompletan igrač. Pobijedio je Federera prije nekoliko godina. Ne smeta mu da igra na velikom terenu", dodao je Đoković.

Bonus video: