Teniska senzacija iz Sibira: Mrzi hemiju, gleda Netfliks i pobjeđuje na Vimbldonu

"Jedna je stvar igrati dobar tenis, a nešto sasvim drugo u tim godimama pobjeđivati u nizu na najvećim turnirima - u ovom trenutku izgleda kao dobijamo veliku teniserku", kaže Danil Medvedev

12157 pregleda 5 komentar(a)
Andrejeva tokom ovodišnjeg Vimbldona, Foto: Reuters
Andrejeva tokom ovodišnjeg Vimbldona, Foto: Reuters

Ona insistira da je samo normalna tinejdžerka, ali kada 16-godišnja djevojčica sa Jeniseja kroči na teniski teren sve to se mijenja...

Mira Andrejeva, 16-godišnja teniserka koja je rođena u ruskom Krasnojarsku, a koja živi u francuskom Kanu, apsolutna je senzacija dosadašnjeg dijela Vimbldona.

Dama iz Sibira već je u osmini finala najprestižnijeg teniskog turnira na planeti, gdje će se danas protiv Medison Kiz boriti za plasman među osam najboljih na "svetoj" travi Londona.

Andrejeva je prošle godine debitovala na WTA turu, prvi Gren slem bio je ovogodišnji Rolan Garos gdje je stigla do treće runde, a da pobjede u Parizu nisu bile slučajne pokazuju i nastupi mlade Ruskinje na terenima "Ol Ingland kluba".

Kako je rekla za britanske medije motivaciju pronalazi u liku Endija Marija, dok u Kanu trenira u istoj akademiji sa jednim od najboljih igrača planete i sunarodnikom Danilom Medvedevim.

"Jedna je stvar igrati dobar tenis, a nešto sasvim drugo u tim godimama pobjeđivati u nizu na najvećim turnirima - u ovom trenutku izgleda kao dobijamo veliku teniserku", rekao je Medvedev, a prenosi BBC.

A, osim što igra fantastičan tenis, Andrejeva sa 16 godina radi sve što i mnogi njeni vršnjaci.

"Pohađam onlajn školu na ruskom jeziku, nemam izbora moram da patim još dvije godine", našalila se Andrejeva.

Dodala je i da ne voli hemiju.

"Kada sam slobodna često volim da budem sama, a iskreno najviše vremena provodim gledajući serije na Netfliksu", istakla je.

Kako god da završi njen današnji meč protiv mnogo bolje plasirane i poznatije Medison Kiz, nema sumnje da će Andreejeva ostati najljepša priča ovogodišnjeg Vimbldona.

Bonus video: