Zverev: Đoković i Marej da se ugledaju na Federera i Nadala

"Federer hvata skoro svaku lopticu u penjanju što vama oduzima vrijeme da reagujete, posebno ako ste ušli u teren", kaže Zverev jedan od malobrojnih igrača koji još uvijek igraju servis-volej igru
78 pregleda 2 komentar(a)
Miša Zverev, Foto: Reuters
Miša Zverev, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.09.2017. 09:59h

Njemački teniser Miša Zverev govorio je o izostancima nekolicine igrača iz vrha tenisa, koji ne nastupaju na ovogodišnjiem US openu, piše b92.

Pored najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića u Njujorku nema Endija Marija, Stena Vavrinke, Miloša Raonića i Keija Nišikorija.

"Mnogo igrača je povrijeđeno jer su mnogi od njih igrali veoma dobar tenis toliko godina i recimo da su svake nedjelje bili favoriti za osvajanje titule. Tijelo može da se "slomi" bez obzira na to koliko dobro brinete o njemu i koliko trenirate. Mislim da je to ljudski", rekao je Zverev i dodao:

"Gledajući Novaka, on je igrao nevjerovatan tenis posljednjih nekoliko godina. Nekoliko godina unazad dominirali su Nadal i Federer. Njih ljudi vole. Možda su prestari, možda nijesu dovoljno dobri ili dovoljno jaki. Nadal i Federer su odvojili vrijeme i ponovo su zdravi. Ponovo igraju izuzetno dobar tenis. Možda je vrijeme za Novaka i Endija da učine nešto slično. Nikada se ne zna", zaključio je Miša.

Stariji od braće Zverev, Miša imao je upečatljiv način da opiše kako igraju Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Zverev je u direktnim duelima sa Švajcarcem izgubio svih pet mečeva, a 30-godišnjak je u posljednje vrijeme pronašao svoju najbolju formu života kojom je dogurao do 25. mjesta na ATP listi. Trenutno je 27

"Federer hvata skoro svaku lopticu u penjanju što vama oduzima vrijeme da reagujete, posebno ako ste ušli u teren", kaže Zverev jedan od malobrojnih igrača koji još uvijek igraju servis-volej igru.

"Federer i Nadal su dvojica igrača kod kojih ne mogu da predvidim gdje će loptica da ide. Federer još i više. Uvijek se osjećam kao da sam amater i nemam pojma šta da radim", rekao je Miša Zverev, a prenosi Svijet tenisa.

Bonus video: