Pavlu Vukosavljeviću prva medalja u uzrastu do 16 godina

Prvak Crne Gore do 14 godina, Pavle Vukosavljević ostvario najbolji učinak u nastupima na turnirima tenisera do 16 godina

5940 pregleda 59 reakcija 1 komentar(a)
Vukosavljević niže uspjehe ovog ljeta, Foto: Privatna arhiva
Vukosavljević niže uspjehe ovog ljeta, Foto: Privatna arhiva

Nakon uspjeha na turnirima do 14 godina, prvak Crne Gore u tom uzrastu Pavle Vukosavljević, napravio je najbolji rezultat u karijeri i na takmičenjima do 16 godina.

Teniser TK Glava Zete, Vukosavljević, osvojio je treće mjesto a od finala ga je odvojio poraz od prvog nosioca iz Turske, Čagana Tufekčija, koji je i osvojio "Eminent Podgorica open".

Vukosavljević je u prvom kolu bio bolji od Luke Eresa iz Hrvatske (6:3, 6:1), a u osmini finala je savladao Vuka Pantića Crnčevića iz Srbije sa 6:2, 6:2.

U četvrtfinalu je Pavlu isto bio rival iz Srbije, Marko Savija, kojeg je dobio u tri seta - 6:2, 1:6, 6:4.

"Zadovoljan sam jer nikada prije u konkurenciji do 16 godina nisam napravio tako dobar rezultat. To će mi značiti pred turnir sa mojim vršnjacima do 14 godina koji slijedi, ali i u pripremi za Igre malih zemalja u Luksembrugu sredinom avgusta, gdje ću takođe igrati protiv svojih vršnajka", kazao je Vukosavljević.

On je sa ekipom Crne Gore osvojio četvrtro mjesto u konkrenciji 10 ekipa u turskom Denizliju. Vukosavlejvić je taj nastup završio sa dvije pobjede i porazom u singlu a pobjedom i dva poraza u dublu.

Bonus video: