Đoković: Kao finale sa Nadalom 2012, svaki poen je bitka

"Jednostavno, morate da 'skinete kapu' ovom momku. Karlos igra tako zrelo i tako dobro podnosi pritisak za nekoga ko ima 20 godina"

21368 pregleda 95 reakcija 86 komentar(a)
Đoković nakon spektakularnog finala u Sinsinatiju, Foto: Reuters
Đoković nakon spektakularnog finala u Sinsinatiju, Foto: Reuters

Ponovo je bio "u konopcima", ponovo se činilo da je meč izgubljen, ali Novak Đoković je još jednom pokazao koliko je psihički (i fizički) jak - i to protiv momka koji je 16 godina mlađi, momka koji mu je nedavno "skinu" krunu Vimbldona.

U nezaboravnom finalu Sinsinatija, Đoković je spektakularnim preoktretom srušio Karlosa Alkarasa (5:7, 7:6, 7:6) i osvojio 39. titulu na mastersima.

"Nisam odigrao previše ovakvih mečeva u životu, možda ovaj mogu da uporedim sa finalom protiv Rafaela Nadala na Australijan openu 2012", rekao je Đoković na presu nakon meča.

Prije 11 i po godina Đoković je u epskom meču u Melburnu srušio Nadala nakon pet sati i 53 minuta.

"Danas su bila tri seta, ali meč je trajao skoro četiri sata. Jednostavno, morate da 'skinete kapu' ovom momku. Karlos igra tako zrelo i tako dobro podnosi pritisak za nekoga ko ima 20 godina", jasan je Đoković.

O svom novom velikom rivalu nastavio je sličnim riječima...

"Ne možemo da zaboravimo koliko je mlad. To je nešto što je tako impresivno kod njega".

Još jednom se prisjetio duela sa poznatijim Špancem.

"Sve me pomalo podsjeća na mečeve sa Nadalom u trenutku kada smo bili na vrhuncu - svaki poen je bitka. Jednostavno, morate da zaradite svaki poen - nevjerovatno je što to mogu da doživima na terenu i sa Alkarasom", zaključio je Đoković.

Alkaras: Divno je sve ovo čuti od čovjeka koji je igrao kultne mečeve

Novu epsku bitku ova dva sjajna tenisera treba očekivati na US openu, kada će Alkaras braniti krunu.

"Divno je čuti sve ove stvari od Novaka, koji je igrao kultne mečeve, one o kojima se i danas priča. To znači da tim i ja radimo sjajan posao i da smo na dobrom putu", istakao je Alkaras, a penosi Rojters.

Bonus video: