Đoković pred US open: Nervozan sam

Đoković će prvi meč na US openu igrati protiv Francuza Aleksandra Milera

13929 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters

U ponedjeljak u Njujorku počinje posljednji grend slem u sezoni (US open), a nakon godinu pauze na terenima će biti i srpski teniser Novak Đoković.

Đoković je prošle godine propustio US open, jer nije bio vakcinisan protiv koronavirusa, a posljednji meč na četvrtom grend slemu odigrao je prije dvije godine kada je u finalu izgubio od Danila Medvedeva.

Srpski teniser u Njujork dolazi nakon titule na Mastersu u Sinsinatiju.

"Jako sam nervozan, kao i svi. Ljudi misle da nemam nikakav stres ili napetost, a ustvari naprotiv, imam dosta. Dogovaram se sa njim, upavljam stresom. Svako ima svoj način za upravljanje tim. Imao sam fizičke poteškoće u finalu Sinsinatija, Karlos je igrao sjajno. Napravili smo finale za pamćenje, bilo je uzbudljivo i sigurno je među najteža tri u karijeri. Zato sam i pao na teren nakon meča, osjećao sam se kao da sam osvojio grend slem. Osjećao sam se iscrpljeno nekoliko dana nakon toga. Još imam snage i sa 36 godina", rekao je Đoković.

On će prvi meč na US openu igrati protiv Francuza Aleksandra Milera.

"Polako se privikavam na uslove u Njujorku, ima dosta stvari koje se razlikuju. Prikupljam energiju koju ovaj grad ima, nadam se da će mi to pomoći u narednom periodu. Što se tiče uslova, loptice su teže. U Sinsinatiju su uslovi bili nevjerovatno brzi, loptice su letjele. Teško je bilo uspostaviti kontrolu. Ovdje tereni djeluju malo brži nego u Ohaju, mada su loptice sporije", poručio je Đoković.

Bonus video: