Đoković prekinuo 26 godina dug niz Rodžera Federera

Novak Đoković zaradio najviše u tenisu u posljednjoj godini objavio je Forbs

57652 pregleda 12 komentar(a)
Đokoviću sve više novca od sponzora, Foto: REUTERS
Đokoviću sve više novca od sponzora, Foto: REUTERS

Nakon rekordnog broja sedmica na vrhu ATP liste, broja osvojenih grend slem turnira, Novak Đoković je napokon dočekao i godinu u kojoj je zvanično najviše zaradio u tenisu.

Oproštajem Rodžera Federera, koji je od 2007. godine bio prvi na listi najvećih zarada - u prosjeku 75 miliona funti godišnje, ali i Serene Vilijams koja je takođe basnoslovno zarađivala, Forbs je obnovio listu.

A prvi na njoj je Đoković koji je u posljednjoj godini zaradio 30,5 miliona funti, od turnira 10,6 miliona, uprkos podatku da prošle godine nije mogao da igra na US openu.

Ni sponzori nisu podržali bojkot srpskog tenisera zbog odbijanja kovid vakcine, pa je od njih dobio 19,86 miliona.

Na drugom mjestu je, do kraja US opena prvi teniser svijeta, Karlos Alkaras, kojeg će dan nakon takmičenja u Njujorku preteći Novak Đoković u svom 10. povratku na tron.

Španac je zaradio 24,9 miliona, od toga devet na turnirima, a ostalo od sponzora. Njegova pobjeda na Vimbldonu privukla mu je sponzore poput Luj Vitona, Kelvina Klajna...

Prva igračica svijeta Iga Sfjontek je na trećem mjestu sa 17,8 miliona a slijedi Danil Medvedev sa 16 miliona, a na petom je Rafael Nadal sa 12,3 miliona.

Bonus video: