Alkaras kao Mekinro i Hjuit: Šampion lagano do treće runde

US open: Mladi Španac stigao do 13. pobjede na 14. meču turnira u Njujorku

10396 pregleda 7 komentar(a)
Alkaras tokom meča sa Herisom, Foto: Reuters
Alkaras tokom meča sa Herisom, Foto: Reuters

Šampion US opena već sa 20 godina polako postaje i jedna od legendi Njujorka.

Karlos Alkaras se bez mnogo problema plasirao u treće kolo posljednjeg grend slema u sezoni - Španac je sa 6:3, 6:1, 7:6 (4) eliminisao Južnoafrikanca Lojda Herisa.

Aktuelni prvak US opena i Vimbldona tako je došao do 13. trijumfa u 14. meču na Flašing Medouzu, pa je izjednačio rekord open ere koji su držali Džon Mekinro i Lejton Hjuit.

Alkaras će u narednoj runid igrati portiv Britanca Danijela Evansa, koji je sa 1:6, 6:1, 6:3, 6:3 pobijedio Holanđanina Botika van de Zandshulpa.

"Igrali smo nekoliko puta, uvijek je veoma težak protivnik. Ima dobar servis i volej, dobro igra na mreži. Biće stvarno teško, ali igraću najbolje što mogu. Moraću da riterniram jako dobro ako želim da dobijem taj meč", poručio ne Alkaras.

Kasno sinoć po našem vremenu do trećeg kola prošli su i Danil Medvedev (eliminisao Kristofera O'Konela sa 6:2, 6:2, 6:7, 6:2), zatim Sebastijan Baez (meč mu predao Felipe Meliženi Alveš), Andrej Rubljov (bolji od veterena Gaela Monfisa 6:4, 6:3, 3:6, 6:1)...

Kasatkina "okrenula" Kenin, Svitolina slavila u ukrajinsko-ruskom duelu

Sjajan meč kod dama odigrale su Darija Kasatkina i Amerikanka Sofija Kenin, a nakon preokreta sa 2:6, 6:4, 6:4 slavila je Ruskinja.

Za treće kolo dobro je morala da se pomuči i Ons Žaber - Tunišanka je poslije tri seta savladala Čehinju Lindu Noskovu - 7:6 (7), 4:6, 6:3.

Sa dobrim partijama nastavila je Elina Svitolina - i to u još jednom ukrajinsko-ruskom duelu.

Ona je sa 5:7, 6:4, 6:4 savladala Anastasiju Pavljučenkovo.

Bonus video: