Sabalenka preuzima prvo mjesto: Nagrada za naporan rad

Nakon poraza Ige Sfjontek od Jelene Ostapenko u osmini finala US opena, prvo mjesto na WTA listi 11. septembra preuzeće Jelena Ostapenko

6532 pregleda 4 komentar(a)
Arina Sabalenka, Foto: Reuters
Arina Sabalenka, Foto: Reuters

Bjeloruska teniserka Arina Sabalenka izjavila je danas da je preuzimanje prvog mjesta na WTA listi savršena nagrada za naporan rad.

Nakon što je Poljakinja Iga Sfjontek poražena od Jelene Ostapenko u osmini finala US opena, Sabalenka će od 11. septembra preuzeti prvo mjesto jedan na WTA listi.

"Doći na broj jedan WTA liste je nešto o čemu sam sanjala još od malena, otkako sam počela da igram tenis", rekla je Sabalenka za sajt WTA.

Ova 25-godišnja Bjeloruskinja će biti 29. teniserka koja je stigla do prve pozicije na WTA listi. Ona će ujedno biti i tek osma teniserka koja je tokom svoje karijere držala prvo mjesto i u singlu i u dublu, pošto je na vrhu dubl rang-liste bila u februaru 2021. godine.

"Ova godina je nevjerovatna za mene i moj tim i ovo je savršena nagrada za sav naš naporan rad. Nevjerovatan je osjećaj pridružiti se sjajnoj listi teniserki koje su to uspjele i za mene je velika čast što se mogu nazvati svjetskim brojem jedan u pojedinačnoj konkurenciji", dodala je ona.

Bonus video: