Sabalenka od 0:6 do šanse za drugi grend slem, Gof juri prvu krunu

U velikom finalu US opena igraće Arina Sabalenka i Koko Gof

8492 pregleda 1 komentar(a)
Sabalenka nakon plasmana u finale, Foto: Reuters
Sabalenka nakon plasmana u finale, Foto: Reuters

US open će dobiti novu kraljicu - Arina Sabalenka i Koko Gof prvi put u karijeri izborile su plasman u finale posljednjeg grend slema sezone.

Dama iz Minska tako je nastavila godinu iz snova - i to nakon katastrofalnog prvog seta protiv Medison Kiz koji je izgubila 6:0. Drama je viđena i u narednim setovima, Amerikanka je imala i 5:3, ali je Bjeloruskonja pokazala koliko je psihički jaka, pa je oba dobila u taj-brejku - 7:6 (1), 7:6 (3).

Prije Sabalenke u open eri su samo još Štefi Graf (1992) i Ana Ivanović (2008) uspjele da slave u polufinalu ženskog grend slema, a da su prvi set izgubile sa 6:0.

Nakon osvajanja Australijan opena ove godine, Sabalenka će imati priliku da stigne i do drugog grend slema, dok će se njena rivalka u finalu boriti za prvi.

Koko Gof je do finala stigla mnogo lakše, pošto je sa 6:4, 7:5 eliminisala Karolinu Muhovu. Za američku teniserku to će biti druga prilika da osvoji grend slem, nakon što je prošle sezone poražena u finalu Rolan Garosa.

"Koko je nevjerovatna igračica, igra nevjerovatan tenis i aravno da će publika biti na njenoj strani, ali biću i ja tu, boriću se za svaki poen", poručila je Sabalenka.

Inače, polufinalni duel između Gof i Muhove u jednom trenutku je bio prekinut zbog upada aktivista protiv klimatskih promjena.

Bonus video: