Nadal: U polufinalu US Opena bih volio nekog drugog rivala, ne Federera

Prvi meč u Njujorku Španac će odigrati protiv srpskog tenisera Dušana Lajovića
90 pregleda 2 komentar(a)
Rafael NAdal, Foto: Reuters
Rafael NAdal, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.08.2017. 08:58h

Najbolji teniser svijeta Rafael Nadal istakao je, pred početak US Opena, da bi više volio drugog rivala u polufinalu nego Rodžera Federera.

Projektovanim žrebom Španac i Švajcarac trebalo bi da se sastanu upravo u borbi za finale turnira, na kome će se boriti za vodeću poziciju na ATP listi.

"Iskreno, u polufinalu bih više volio da igram protiv nekog drugog igrača nego protv Federera. Bilo bi mi lakše. Iako znam da to nije ono što ste željeli da čujete", rekao Nadal i objasnio:

"Dolazak ovdje i činjenica da sam prvi nosilac je veliko dostignuće za mene. Protekle tri godine sam imao mnogo problema, uspona i padova. Bilo kako bilo, Prvi put kada sam postao najbolji teniser svijeta 2008. godine, to je bilo mnogo važnije. Tada sam poziciji na tabeli davao mnogoviše značaja".

U kvalifikacijama za poslednji Gren slem u sezoni dozvoljen je bio “koučing“ sa tribina, a vrijeme između poena bilo je ograničeno na 25 sekundi (sa satom koji odbrojava).

"Koučing postoji u svakom sportu, čini se glupim da teniseri ne mogu da imaju tu opciju kada im je najpotrebnija. Ako imaš trenera, treba da ti pomaže, pogotovo u ključnim momentima. Milsim da je to veliki korak napred u razvoju tenisa. Što se tiče mjerenja vremena, sve zavisi od toga šta igrač želi. Ako teniser hoće da igra brzo i skrati poene onda je dobro. Ako želite da vidite pravi šou mene i Đokovića, onda i nije toliko".

Ovogodišnje izdanje US Opena ostaće upamćeno po brojnim otkazima, pošto na terenima na Flešing Medouzu neće biti Novaka Đokovića, Stena Vavrinke, Endija Mareja, Keija Nišikorija, Miloša Raonića...

"Postoje mnoge stvari koje mogu da spriječe pojavu povreda. Problem su loptice. Kako je moguće da čitavu američku turneju ne igramo sa istim tipom loptica. Drugačije lopte u Sinsinatiju i ovdje su loše za zglobove, ramena, laktove...", ljutito je nabrajo Rafa.

Prvi meč u Njujorku Španac će odigrati protiv srpskog tenisera Dušana Lajovića.

Bonus video: