Đoković dobio 100. meč na US openu za 36. grend slem finale, 10. u Njujorku

Najbolji teniser na svijetu "sredio" supertalentovanog Amerikanca Bena Šeltona (6:3, 6:2, 7:6)

19942 pregleda 77 reakcija 41 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novak Đoković je u finalu US opena - deseti put u karijeri, a 36. kada su u pitanju svi grend slem turniri, što je apsolutni rekord (Federer ima 31, Nadal 30...).

Sjajni Beograđanin savladao je američkog debitanta u polufinalima, talentovanog 20-godišnjaka Bena Šeltona (6:3, 6:2, 7:6), pa će se u nedjelju boriti za 24. grend-slem titulu kojom bi se na vrhu vječne liste izjednačio sa Margert Kort, rekorderkom u obje konkurencije.

Đoković će igrati i za četvrti pehar na US openu, gdje je od prethodnih devet finala dobio tri, a izgubio šest.

Protivnik - Karlos Alkaras ili Danil Medvedev, čije polufinale kreće oko 1 sat iza ponoći po centralnoevropskom vremenu.

Stoti meč na US openu, kojim je stao u red iza Džimija Konorsa i Rodžera Federera, bio je i jedan od najneobičnijih koje je Đoković igrao u Njujorku.

Osim velike vrućine i vlažnosti vazduha (čak je i njegovom treneru Goranu Ivaniševiću nakratko pozlilo prije meča, na zagrijavanju), Đoković je morao da se suoči sa rivalom koji je igrao hazarderski tenis - gotovo svaku lopticu je udarao najjačom snagom, sa očiglednom namjerom da skrati poene i ne dozvoli rivalu da uđe u ritam.

U meču bez dugačkih razmjena Đoković se mučio samo u trećem setu, kada je dva puta ispuštao brejk prednosti, spasio set-loptu, a onda i propustio meč loptu kod 6:5 na svom servisu.

Talentovanog rivala napokon je slomio u taj-brejku (7:4).

Đoković se plasirao i četvrto finala na četvrtom grend-slemu ove sezone, pošto je to uradio na Australijan openu, Rolan Garosu i Vimbldonu. Slavio je u Melburnu i Parizu, u Londonu je poražen od Alkarasa.

Bonus video: