Zbog sestara Vilijams zaljubila se u tenis, sa 19 godina već je i sama dio istorije

"Nikada neću zaboraviti dan kada je Koko došla u našu Akademiju - bila je to 2014. godina, a ona me odmah impresionirala odlučnošću. Kada me tako mala pogledala i rekla da će biti broj jedan, jednostavno sam morao da joj vjerujem", ispričao je nedavno Patrik Muratoglu, dugogodišnji trener Serene Vilijams

13225 pregleda 86 reakcija 0 komentar(a)
Nova kraljica US opena krunisana je u Njujorku: Koko Gof, Foto: Reuters
Nova kraljica US opena krunisana je u Njujorku: Koko Gof, Foto: Reuters

Kada je prije 19 godina u Atlanti na svijet došla Koko Gof, Serena Vilijams je već u svojim vitrinima imala šest grend slem titula, njega sestra Venus dvije manje.

I u narednim godinama Serena je pisala istoriju tenisa, Venus takođe s vremena na vrijeme, a sve to sa mnogo pažnje gledala je djevojčica iz Džordžije i brzo se "zaljubila" u sestre Vilijams, ali još važnije u tenis.

Djevojčica koja je sa 14 godina debitovala u profesionalnom tenisu, a sa 15 u glavnom žrijebu Vimbldona, za vikend je dotakla zvijezde koje se sanjala dok je odrastala uz Serenu i Venus - sa svega 19 godina stigla je do svog prvog gren slema, u Njujorku, na "svom" US openu.

"Nikada neću zaboraviti dan kada je Koko došla u našu Akademiju - bila je to 2014. godina, a ona me odmah impresionirala odlučnošću. Kada me tako mala pogledala i rekla da će biti broj jedan, jednostavno sam morao da joj vjerujem", ispričao je nedavno Patrik Muratoglu, dugogodišnji trener Serene Vilijams.

Koko je Serenu upoznala kada je sa osam godina osvojila jedan od turnira, kasnije su zajedno snimale reklame, dok je protiv Venus 2019. uspjela i da upiše trijumf na Vimbldonu.

"Serena je uvijek bila moj idol, Venus takođe. One su razlog zbog kojeg sam uzela teniski reket u ruke, ali i razlog zbog kojeg je pehar US open sada kod mene - iskreno, učinile su da vjerujem u ovaj san", ne krije Gof.

Trijumf Koko Gof na US openu nad Arinom Sabalenkom nije promakao ni dami koja je osvojila 23 grend slem titule.

"Nevjerovatno", napisala je Serena na Instagramu iz fotografiju pobjednice US opena.

Djevojčica koja je odrastala uz majstorije sestara Vilijams sada je i sama dio istorije - sa 19 godina ispred sebe ima sve vrijeme da osvojio još mnogo grend slem titula.

Bonus video: