Australijan open će trajati dan duže kako bi se smanjio broj mečeva koji se završavaju kasno

Ove godine meč drugog kola Britanca Endija Mareja i Australijanca Tanasija Kokinakisa počeo je u 22.20, trajao je pet sati i 45 minuta i završio se u 4.05 po lokalnom vremenu

5001 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Takmičenje na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu od naredne godine trajaće 15 dana, kako bi se smanjio broj teniskih mečeva koji se završavaju kasno na Melburn Parku.

Termini mečeva preispitivani su u januaru, kada je Britanac Endi Marej svoj meč završio u četiri ujutro po lokalnom vremenu i to nazvao farsom.

Organizatori su dodali jedan dan u svoj kalendar, pa će prvi grend slem turnir u sezoni trajati 15 dana i počeće u nedjelju 14. januara, prenio je danas BBC.

Najmanje dva meča biće organizovana u dnevnom dijelu programa na glavnim terenima, umjesto tri, kako bi se smanjio rizik od kasnijeg početka noćnog programa.

"Slušali smo povratne informacije igrača i navijača i uzbuđeni smo što možemo da ponudimo rješenje koje će smanjiti kasne završnice, dok nastavljamo da pružamo ravnopravan raspored na terenima. To ćemo postići dodatnim danom, što će koristiti rasporedu navijača i igrača. Prvo kolo će se sada igrati tri dana umjesto dva", rekao je direktor Australijan opena Kreg Tajli.

Drugi grend slem turnir u sezoni Rolan Garos traje takođe 15 dana, dok Vimbldon i US open traju po 14.

Minimum mečeva u večernjem programu u singlu u Melburnu ostaće dva. Večernji program počinje od 19 časova po lokalnom vremenu.

Ove godine meč drugog kola Britanca Endija Mareja i Australijanca Tanasija Kokinakisa počeo je u 22.20, trajao je pet sati i 45 minuta i završio se u 4.05 po lokalnom vremenu.

Marej je tada rekao da je poslije tog meča spavao samo tri sata, prije nego što je eliminisan u narednoj rundi.

Bonus video: