Lijepe vijesti iz Melburna: Nadal igra na Australijan openu

Tajli je rekao da će se poslije porodiljskog odsustva vratiti i nekadašnje šampionke Australijan opena, Dankinja Karolina Voznijacki, Naomi Osaka iz Japana i Andželik Kerber iz Njemačke

3094 pregleda 1 komentar(a)
Nadal, Foto: Shutterstock
Nadal, Foto: Shutterstock

Španski teniser Rafael Nadal vratiće se takmičenjima na Otvorenom prvenstvu Australije u januaru u Melburnu, potvrdio je danas direktor tog grend slem turnira Kreg Tajli.

Nadal je van terena od januara zbog povrede mišića kuka i podvrgnut je operaciji u junu, a na kraju sljedeće sezone planira da završi karijeru.

Osvajač 22 grend slem titule izgubio je u januaru u drugom kolu Australijan opena od Amerikanca Mekenzija Mekdonalda.

"Možemo ekskluzivno da otkrijemo da će se Rafa vratiti. Van terena je gotovo godinu i u razgovoru sa njim prije nekoliko dana potvrdio je da će se vratiti, zbog čega smo zaista uzbuđeni, šampion iz 2022. godine", rekao je Tajli, preneo je BBC.

Tajli je rekao da će se poslije porodiljskog odsustva vratiti i nekadašnje šampionke Australijan opena, Dankinja Karolina Voznijacki, Naomi Osaka iz Japana i Andželik Kerber iz Njemačke.

"Poželjećemo im dobrodošlicu u Melburnu raširenih ruku, njima i njihovim porodicama i jedva čekamo dva vidimo šta ih sve čeka", naveo je Tajli.

Ove godine 10. titulu na Australijan openu osvojio je srpski teniser Novak Đoković, a u ženskoj konkurenciji trijumfovala je Arina Sabalenka i osvojila prvi grend slem.

Bonus video: