Žaber: Mir je sve što nam treba, sloboda za Palestinu; TS Izraela: Ona podržava teroriste

"Drago nam je da je Žaber u manjini u poređenju sa zdravim sportistima u ostatku svijeta"

8693 pregleda 11 komentar(a)
Žaber, Foto: Reuters
Žaber, Foto: Reuters

Sukob Izraela i Hamasa tema je u cijelom svijetu, nažalost i u sportu... Teniserka iz Tunisa Ons Žaber objavom na Instagram storiju podržala je Palestinu i razljutila Izraeal.

"Nevjerovatno je kroz šta Palestinci prolaze posljednjih 75 godina, a šta prolaze nevini civili je neopisivo - bez obzira koje su vjere ili porijekla. Nasilje nikada neće donijeti mir - ne mogu da podnesem nasilje, ali ne mogu da podnesem ni to da se ljudima otima njihova zemlja", napisala je djevojka koja je igrala dva finala Vimbldona i jedno US opena.

Nastavila je i sličnom tonu...

"Kontekst je važan, znati šta se dešava danas, a ignorisanje nedavne istorije veoma je neodgovorno i neće donijeti mir, a mir je sve do čega nam je stalo. Mir je ono što svako treba i zaslužuje. Zaustavite nasilje i sloboda za Palestinu", dodala je Tunišanka.

Odmah je reagova Teniski savez Izreala koji je Žaber prijavio WTA i ITF-u.

"Ta teniserka podstiče i podržava ubilačku terorističku organizaciju. Drago nam je da je u manjini u poređenju sa zdravim sportistima u ostatku svijeta. Budući da igračica pripada WTA organizaciji, oni su tijelo odgovorno za rješavanje slučaja", piše u saopštenju koje je potpisao predsjednik TS Izraela Avi Perec, a koje prenosi Tennis World.

Bonus video: