Beker ima novi posao: Holger je nebrušeni dijamant, podsjeća me na Đokovića

Njemac postao trener Holgera Runea

5576 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Legendarni Boris Beker se vraća tenisu i pokušaće da usmjeri Holgera Runea, koji je posljednjih mjeseci potpuno u kontraritmu.

Danac je nedavno raskinuo saradnju sa trenerom Patrikom Muratogluom, sada je red na čuvenog Njemca koji jedva čeka da počne saradnja sa talentovanim teniserom.

"Holger je nebrušeni dijamant. Sviđa mi se kako pokazuje emocije i po tome me podsjeća Novaka Đokovića, koji takođe nekad nije imao potpunu kontrolu nad svojim osjećanjima tokom mečeva", rekao je Beker.

Rune je trenutno šesti na ATP listi, a da je u krizi pokazuje i to da je od nastupa na Vimbldonu u 10 mečeva upisao samo jednu pobjedu.

"Dogovorili smo se kada me je pozvao tokom treninga u Monte Karlu. Razgovarao sam tada i sa njegovom majkom, kao i sa Holgerovim ličnim trenerom Lapom Bekerinijem. Od ovog trenutka smo nas troje odgovorni za Runeovu karijeru. Nažalost, nisam mogao da mu se priključim u Švedskoj, ali ću biti uz njega nakon toga", istakao je Beker.

Nije se mnogo dvoumio kada je stigao poziv.

"Ugovor smo zaključili još ranije, ali je sada pravo vrijeme da se udružimo. Oduvijek sam bio zainteresovan za Holgera, jer igra sa punom posvećenosti i strasti", kazao je Beker.

Beker je sa Đoković sarađivao od 2013. do 2016. kada je srpski as osvojio ukupno šest grend slem titula.

"Bilo bi glupo da sada kažem da Holger može da postane prvi ili da osvoji Rolan Garos. Činjenica je da je jedan od najboljih mladih igrača na svijetu. On je tu uz Alkarasa, Sinera ili uskoro Šeltona i Kordu. Pitanje je kakav tim ima uz sebe, to je od ogromne važnosti, pošto sada ljudi treniraju drugačije nego prije. Najvažnija osoba je majka Ameke, bez nje ništa ne ide", naveo je Beker i zaključio:

"Moj cilj je da pronađem najbolje za Holgera Runea. Da bih to uradio, raspored mora da odgovara. Ako bude igrao svake nedjelje, na kraju će se umoriti. Zbog toga moram da imam važnu ulogu".

Bonus video: