Gužva za svjetsku broj jedan u Njujorku

Mugurusi finale US opena donosi makar diobu prvog mjesta
0 komentar(a)
Garbinje Mugurusa, Foto: Reuters
Garbinje Mugurusa, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.08.2017. 17:13h

Ovogodišnje izdanje otvorenog prvenstva Amerike u tenisu već se može nazvati istorijskim. Razlog je nevjerovatna gužva u borbi za svjetsku broj jedan, pa US open čak osam teniserki može promovisati u najbolju na svijetu 11. septembra.

Osim trenutno vodeće Čehinje Karoline Pliškove, kraj US opena na prvom mjestu WTA liste mogu dočekati Rumunka Simona Halep (propustila već tri šanse u karijeri), Španjolka Garbinje Mugurusa, Ukrajinka Jelina Svitolina, Dankinja Karolina Voznijacki, Britanka Johana Konta, Ruskinja Svetlana Kuznjecova i Amerikanka Venus Vilijams.

U najpovojnijoj poziciji su Halep, Mugurusa i Svitolina, koje zavise od sopstvenog učinka i osvajanje ovog grend slema će ih promovisati u najbolje na svijetu.

Sadašnja broj jedan, Pliškova, brani finale, pa bi u slučaju da osvoji US open ove sezone a da u njemu pobijedi Mugurusu došlo do situacije da obje imaju jednak broj bodova i dijelile bi prvo mjesto u rejtingu.

Mugurusa je u najpovoljnijoj poziciji, pošto bi joj u zavisnosti od rezultata konkurentkinja, prvo mjesto u rejtingu mogao donijeti i četvrti krug.

Bonus video: