Zverev kažnjen za nanošenje tjelesnih povreda ženi, slučaj najvjerovatnije na sudu

Advokatska kancelarija koja predstavlja njemačkog tenisera saopštila je da Zverev odbacuje optužbe, da je u postupku protiv njega bilo proceduralnih nepravilnosti i da ima stručni medicinski dokaz u korist svog klijenta

8570 pregleda 1 komentar(a)
Zverev, Foto: Reuters
Zverev, Foto: Reuters

Njemački sud kaznio je tenisera Aleksandra Zvereva sa 450.000 eura zbog optužbi za nanošenje tjelesnih povreda bivšoj partnerki.

On je optužen da je fizički zlostavljao i narušio zdravlje žene tokom svađe u Berlinu u maju 2020. godine, navodi se u saopštenju suda.

Zverev je odbacio optužbe i osporava kaznu i slučaj će najvjerovatnije završiti na sudu u Berlinu, poslije saslušanja dvije strane.

Kazneni nalozi se u Njemačkoj koriste kao sredstvo za rješavanje nekih krivičnih predmeta bez odlaska na suđenje, ako osumnjičeni ne osporava nalog.

Advokatska kancelarija koja predstavlja njemačkog tenisera saopštila je da Zverev odbacuje optužbe, da je u postupku protiv njega bilo proceduralnih nepravilnosti i da ima stručni medicinski dokaz u korist svog klijenta.

Upravno tijelo muškog tenisa sprovelo je istragu u januaru i navelo je da nema dovoljno dokaza da potkrijepi tvrdnje o porodičnom nasilju. Istraga je pokrenuta u oktobru 2021. godine.

Bonus video: