Rus pokazao srednji prst Parižanima, nakon što ga je Bugarin ispratio iz Bersija

Rus Danil Medvedev je nakon velike borbe izgubio na Mastersu u Parizu od Bugarina Grigora Dimitrova - 6:3, 6:7, 7:6.

20750 pregleda 11 komentar(a)
Medvedev je ljutnju teško sakrivao i prilikom prijteljskog pozdrava Bugarina, Foto: REUTERS
Medvedev je ljutnju teško sakrivao i prilikom prijteljskog pozdrava Bugarina, Foto: REUTERS

Nakon drugog, Španca Karlosa Alkarasa, iz Bersija je sa Mastersa iz Pariza ispraćen i treći nosilac - na ružan način! Rus Danil Medvedev je nakon velike borbe izgubio od Bugarina Grigora Dimitrova - 6:3, 6:7, 7:6.

Publika je sve vrijeme bila na strani Dimitrova, dok je Medvedev nebrojeno puta skretao pažnju da mu je u tim uslovima nemoguće igrati. Naročito protiv Dimitrova koji je sjajnu formu potvrdio podatkom da u posljednjih 12 mečeva u samo jednom nije osvojio makar set.

Danas je čak upisao veliku pobjedu, nakon tri prethodna poraza od Rusa, dok je Medvedev uz salve neprijateljskih zvižduka izlazeći sa terena pokazao srednji prst publici.

A Medvedev se prethodno uzalud žalio sudiji:

"Ne žele da igram, pa neću! Neko stalno zviždi, pa ću sačekati", objasnio je kašnjenja sa servisom francuskom sudiji.

Rus je čak razbio i reket u znak revolta, ali ga je podigao i nastavio igrati polomlčjenim, kako bi izbjegao plaćanje kazne ili uošpte u ljutnji i nije primijetio.

"Ma kakav srednji prst, samo sam odabrao pogrešan ugao da pogledam nokat. Pa zaboga, kako je moguće da bih tako nešto napravio prema prekrasnoj pariškoj publici", opravdao se Rus i nastavio:

"Imam baš mnogo prijatelja Francuza, ali njima se ne sviđa ovaj turnir i moguće da za tako nešto postoje razlozi. I ja ovdje neuporedivo bolje igram kada su tribine prazne", objasnio je Medvedev.

A Dimitrov pohod nastavlja mečom protiv Kazahstanca Aleksandra Bublika.

Medvedev je ispadanjem otvorio put Đokoviću ka sedmoj tituli u Bersiju, dok je eliminacijom Alkaras izgubio šansu da preuizme prvo mjesto u ATP rejtingu. Čak i mladi Španac gubi poene jer je branio četvrtfianle

A Đoković, kojeg čeka start protiv Argentinca Tomasa Ečeverije svakako će dočekati i 400. nedjelju na prvom, mjestu!

Da li će i još jednu Novu godinu dočekati kao najbolji zavisiće od završnog Mastersa u Torinu na kojem brani titulu.

Bonus video: