Alkaras: Đoković će biti prvi na kraju godine

Španac Karlos Alakras ima teorijski mogućnost da godinu završi kao prvi teniser, ali ni sam u nju ne vjeruje

6877 pregleda 10 komentar(a)
Alkaras nezadovoljan formom u finišu sezone, Foto: REUTERS
Alkaras nezadovoljan formom u finišu sezone, Foto: REUTERS

Španski teniser Karlos Alkaras nakon ispadanja u prvom meču Mastersa u Parizu od Rusa Romana Safiulina (6:3, 6:4), ne krije da je odustao od glavnog cilja u sezoni - godinu završiti na prvom mjestu ATP liste.

"U ovakvim danima teško je okrenuti stranicu. Vrlo je razočaravajuće izgubiti rano na turnirima na kojima se nadate daleko stići. Sada je to rijetka prilika kada ne želim razmišljati o budućnosti, o treninzima, o svemu ostalom. Ali moramo to učiniti, ostao je još jedan turnir. Naravno da takvi porazi jako bole. Nakon ovog poraza nestala je svaka šansa da godinu završim prvi. Nećemo više razmišljati o tome, vjerujem da su šanse ravne nuli", kazao je za As supertalentovani mladi Španac.

Matematički on još može da prestigne Đokovića, koji brani finale u Parizu i titulu na završnom mastersu u Torinu, ali...

“Moj stil zahtijeva dobru fizičku pripremlejnost, ali nedostajalo mi je pokretljivosti i brzine u Parizu. Razočaran sam sobom, nivoom svoje igre. Definitivno sam očekivao više od sebe. Osjećao sam se nelagodno na terenu, kao da sam spor i nedovoljno pokretljiv. Mnogo toga treba poboljšati ako želim imati ikakvih šansi na završnom Mastersu", svejstan je Alakar i dodaje:

"Pred nama je još mnogo dana treninga do željenog nivoa, ali trenutno nisam raspoložen za razgovor o tome. Nakon ovog poraza, treba mi vremena prije nego što razgovaram o budućnosti i onome što treba učiniti", zaključio je Alkaras, koji je imao loše rezultate i na turnirma u Kini.

Bonus video: