Skandal u Parizu: Siner je rano jutros završio meč u 2.37, trebalo je da igra danas u 17 - povukao se sa turnira

Italijan spakovao kofere i napustio Grad svjetlosti, nezadovoljan tretmanom organizatora

8171 pregleda 5 komentar(a)
Janik Siner, Foto: Reuters
Janik Siner, Foto: Reuters

Italijan Janik Siner povukao se sa mastersa u Parizu, uoči četvrtfinalnog meča koji je danas oko 17 sati trebalo da igra protiv Australijanca Aleksa de Minora.

Razlog nije povreda, već revolt - prethodne večeri je duel sa Amerikancem Mekenzijem Mekdonaldom (6:7, 7:5, 6:1) počeo iza ponoći, završio u 2.37!

"Ne znam da li ću igrati osminu finala, vidjeću kada se probudim", rekao je Siner kasno sinoć, odnosno rano jutros, po završetku meča sa Amerikancem.

"Gazeta delo sport" piše da je ovabeze nakon meča (mediji, oporavak) završio tek oko 4 sata, a da je u hotel stigao oko 5.

Ni to nije bilo dovoljno, pa su organizatori njegov četvrtfinalni duel protiv De Minora zakazali za 17 časova - manje od 14 sati nakon što je završio osminu finala.

Siner je odgovorio - povlačenjem, što je skandal kakav se ne pamti u vrhunskom tenisu i koji svakako ide na dušu organizatora.

Dvije noći ranije dogodilo se nešto slično, Dominik Tim je proslavio pobjedu nad Stenom Vavrinkom dok je dobar dio Pariza uveliko spavao - oko 2.30 iza ponoći.

Organizatori posljednjeg mastersa u sezoni, koji se igra u čuvenoj dvorani "Bersi", odlučili su da ove rasporede šest mečeva dnevno na centralni teren, što je rezultiralo nakaradnim rasporedom i poslije-ponoćnim satnicama.

"Aplauz za način na koji ste se ophodili sa jednim od najboljih igrača na svijetu, koji je svoj meč završio u 2.37 ujutro i ima ne više od 14 sati za oporavak. Šta je ovo, šala?", ironično je komentarisao trostruki grend-slem finalista Kasper Rud.

"Ovo je ludo. Turnir nije briga i ATP samo prati ono što turnir želi. Uvijek ista priča", nadovezao se Vavrinka.

Sinerov trener Daren Kejhil je, uprkos pobjedi svog pulena, prokomentarisao da "ATP ne vodi računa o zdravlju igrača", a najjaču poruku - djelom, a ne riječima, poslao je upravo Siner - povlačenjem.

Teniser iz italijanske pokrajine Južni Tirol na miru će se spremati za završni masters u Torinu, koji se igra sedam dana nakon završetka turnira u Parizu.

Bonus video: