Đoković se opet izvukao - preko Rubljova do finala Mastersa u Parizu

Srpski teniser slavio 5:7, 7:6, 7:5

26810 pregleda 952 reakcija 111 komentar(a)
Foto: Reuters/Stephanie Lecocq
Foto: Reuters/Stephanie Lecocq

Ponovo Novak Đoković nije bio u najboljem izdanju, opet se mučio, imao set minusa, ali je ispunio misiju - savladao je Andreja Rubljova 5:7, 7:6, 7:5 domogao se finala Mastersa u Parizu i još samo dvije pobjede su mu potrebne da osmi put završi godinu kao svjetski broj 1.

Prva sjutra, u finalu u "Bersiju" protiv Grigora Dimitrova, a druga na ATP šampionatu u Torinu.

Ukoliko bi izgubio od Bugarina, koji je nastavio odličnu seriju rezultata i savladao Stefanosa Cicipasa 2:1 u setovima, Đoković bi u Pijemontu morao da osvoji bar 600 bodova, tj. da se domogne finala. Time bi i teoretski osigurao broj 1, sve i da Karlos Alkaras uzme maksimalnih 1.500 bodova...

U 1. setu su igrači odmah razmijenili brejkove, a onda ih nije bilo do 12. gema, kada je Rubljov oduzeo servis rivalu.

Đoković nije blistao, ali je u 2. setu, kada je dva puta servirao za ostanak u meču, ostao miran i onda u taj-brejku slavio 7:3.

Tada je prvo otišao do toaleta da se presvuče, potom je dobio pomoć fizioterapeuta, pa je pauza trajala 12 i po minuta.

Očito mu je prijala - u 3. setu je bio mnogo sigurniji, lako osvajao gemove na svoj servis, a u 4. gemu imao dvije vezane brejk šanse.

Nije ih iskoristio, zato jeste u 12. gemu - opet je poveo 40:15, a Rubljov nije izdržao pritisak, već je dvostrukom servis greškom poklonio trijumf rivalu. I u bijesu slomio reket...

Bonus video: