Đoković igra za rekorde, Dimitrov da odbrani novi stav

U finalu mastersa Novak Đoković igra za sedmi trofej u Bersiju protiv Grigora Dimitrova od 15 sati

16260 pregleda 42 reakcija 42 komentar(a)
Publika u Bersiju baš i ne voli najvećeg šampiona tog turnira, Foto: REUTERS
Publika u Bersiju baš i ne voli najvećeg šampiona tog turnira, Foto: REUTERS

Nakon tri maratonska meča u tri seta, Novak Đoković plasirao se u rekordno 58. masters finale. U Parizu će danas od 15 sati igrati sa Grigorom Dimitrovom, protiv kojeg ima samo jedan poraz u 12 mečeva.

Srbin je nakon tri sata igre uspio da prevaziđe probleme i savlada Andreja Rubljova dok je Bugarin takođe nakon tri seta bio bolji od Stefanosa Cicipasa.

"Muči men ekakav neugodan stomačni virus, baš teško ulazim u mečeve i dobijao sam na volju, adrenalin. Eto, Rubljov nikada protiv mene nije odigrao tako dobro, davio me je kao zmija žabu", kazao je Đoković, koji je dobio Rusa peti put u šest duela.

Đoković je dobio 17. meč zaredom. Serija je počela u avgustu u Sinsinatiju a čak šest od njih bile su nad igračima iz top 10. Đoković će danas tražiti 39. trofej na mastersima, što je takođe rekord.

Dimitrov je jedini put Đokovića dobio 2013. godine, a sada igra na nivou koji mu je prdviđan deceniju unazad.

"Imam te udarce kojima sa lakoćom osvajam poen, čini mi se i da sam sada u fazi kada se događaji razvijaju u moju korist. Ne stojim sada u mjestu i ne čekam da moj protivnik nešto napravi, niti čekam na njegove greške. Promijenilo se to da želim da dobijem ili izgubim u igri koju ja diktiram. Sam kontrolišem stav prema životu i ne želim žaliti za prošlim godinama. Ne želim ubuduće žaliti za propuštenim prilikama. Jesam li koju propustio? Da, naravno, previše. Jesam li pogriješio? Da, previše. Ali imam prilika ispred sebe i želim ih iskoristiti", kazao je 32-godišnji Bugarin.

Bonus video: