Kralj Pariza - Đoković savladao Dimitrova za 40. masters titulu u karijeri

Nakon što je u junu podigao Kup musketara na Rolan Garosu, najbolji teniser svijeta sedmi put u karijeri postao najbolji na betonu u prijestonici Francuske, jer je u finalu savladao Grigora Dimitrova 6:4, 6:3

44196 pregleda 784 reakcija 183 komentar(a)
Foto: Reuters/Stephanie Lecocq
Foto: Reuters/Stephanie Lecocq

Prije dvije godine, Novak Đoković je u polufinalu savladao kralja Rolan Garosa, Rafaela Nadala, a potom u finalu i Stefanosa Cicipasa za svoju drugu krunu na pariskoj šljaci.

Sjajnu godinu u Gradu svjetlosti je krunisao osvajanjem Mastersa u kultnoj dvorani „Bersi”, a sada je sve to ponovio - nakon što je u junu podigao Kup musketara, najbolji teniser svijeta je sedmi put u karijeri postao najbolji na betonu u prijestonici Francuske, jer je u finalu savladao Grigora Dimitrova 6:4, 6:4.

Time je 36-godišnji srpski as prigrabio jubilarni, 40. pehar na mastersima, a vjerovatno i osigurao da će osmu godinu završiti kao najbolji na ATP listi.

Naime, u 2023. je osvojio 9.945 bodova, 1.490 više od Karlosa Alkarasa i dovoljna mu je samo jedna pobjeda na ATP šampionatu u Torinu ili poraz Alkarasa da ostane na tronu. Time bi premašio i magičnu brojku od 400 sedmica na vrhu liste najboljih...

Od početka finala je bilo očigledno da je Đoković spremniji za borbu od pet godina mlađeg Bugarina. Svjetski broj 1 je u uvodnim gemovima, doduše, pravio neke nekarakteristične greške iz bekhenda, ali čim je riješio taj problem, odmah je stigao brejk za 4:3. I tu je prvi set bio praktično gotov, mada je Dimitrov u posljednjem gemu prvi put došao do izjednačenja na Đokovićev servis, ali to je bilo sve.

U 2. setu, 36-godišnji Beograđanin je napravio brejk za 3:2, imao i novu šansu za 5:2, ali je nije iskoristio.

Sljedeću jeste - brejk, ujedno i meč-loptu u 9. gemu.

Bonus video: