Đoković savladao Runea i godinu završava na 1. mjestu

Đoković - Rune 2:1 (7:6, 6:7, 6:3)

15215 pregleda 45 reakcija 34 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: CBP/REUTERS
Novak Đoković, Foto: CBP/REUTERS

Najbolji svjetski teniser, Novak Đoković, savladao je večeras u Torinu, na startu završnog ATP turnira, Danca Holgera Runea - 2:1 (7:6, 6:7, 6:3).

Đoković je večeras došao do pobjede koja mu garantuje da će godinu završiti na prvom mjestu, osmi put u karijeri, po čemu je apsolutni rekorder.

Srpski teniser je večeras upisao 19. pobjedu zaredom. Posljednji poraz je doživio od Karlosa Alkarasa u finalu Vimbldona. Od tada je osvojio US Open i turnire iz serije Masters u Sinsinatiju i Parizu.

Rune je večeras prvi stigao do brejka, poveo 3:2, ali je Đoković ekspresno odgovorio i preokrenuo (4:3).

Nakon toga su teniseri bili sigurni, pa je prvi set otišao u taj-brejk, u kojem je Đoković stigao do vođstva u setovima.

Rune je i na startu drugog seta prvi stigao do brejka i vođstva (2:0), ali prednost nije dugo zadržao. Đoković je izjednačio (2:2), a onda je Danac u desetom gemu imao set loptu, koju je srpski teniser dobrim servisom spasao.

Potom je i pobjednika drugog seta odlučio taj-brejk, a ovog puta je bolji bio Rune, koji je stigao do izjednačenja.

U trećem setu je Đoković poveo 2:0, ali je u narednom gemu Rune napravio brejk i smanjio na 2:1, nakon čega je srpski teniser burno reagovao i slomio dva reketa.

U narednom gemu je Rune izjednačio (2:2), da bi poslije toga Đoković vezao tri gema, poveo 5:2, a onda i stigao do trijumfa.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv Janika Sinera.

Bonus video: