Direktor Australijan opena vjeruje da će Nadal igrati na tom turniru u januaru

Osvajač 22 grend slem titule izrazio je želju da još jednom igra na Rolan Garosu i na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine

4755 pregleda 5 komentar(a)
Nadal, Foto: Shutterstock
Nadal, Foto: Shutterstock

Direktor Otvorenog prvenstva Australije Kreg Tajli rekao je danas da je i dalje uvjeren da će španski teniser Rafael Nadal učestvovati na tom turniru u januaru, uprkos tome što i dalje ima problema sa povredom.

Nadal nije igrao takmičarski meč od januara, kada se povrijedio u drugom kolu Australijan poena protiv Amerikanca Mekenzija Mekdonalda. On je u junu podvrgnut operaciji mišića kuka, a najavio je da će mu 2024. godina biti posljednja sezona u karijeri.

Osvajač 22 grend slem titule izrazio je želju da još jednom igra na Rolan Garosu i na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

"Rafa trenira, pažljivo ga pratim, vjerovatno svakodnevno, pošto je on važan igrač za naš turnir. On želi da igra, očigledno da planira da igra. Sve zavisi kako će se izvući. Nadamo se da ćemo u narednih nedjelju ili dvije dobiti neku konkretnu potvrdu za to. Siguran sam da će Rafa biti ovdje pošto neće propustiti priliku da ponovi ono što je uradio prije nekoliko godina", rekao je Tajli, prenio je Skaj.

Iz Nadalovog tima tek treba da stigne informacija o povratku na teren, a sam teniser je prošle sedmice u Barseloni rekao da nije siguran kada će to biti.

"Trenirao sam nešto više, čini se da prilično dobro napredujem. Ne znam kada ću se vratiti takmičenjima, ali sigurno je bliže nego prošli put kada sam se obratio medijima. Ako želite da vam kažem kada ću se vratiti, neću to uraditi, pošto ne znam kada će to biti", rekao je tada Nadal.

Tajli je govorio i o domaćem igraču Niku Kirjosu, koji je zbog povreda koljena i zgloba posljednji takmičarski meč igrao u Japanu prošlog oktobra.

"Razgovarali smo sa Nikom i on želi da uradi sve kako bi bio u prilici da igra u januaru. Bilo da igra ili radi nešto drugo, Nik će biti ovdje u januaru, a biće sjajno ako bude igrao. Ali vidjećemo kako će ići stvari, on mora da brine o svom zdravlju", naveo je Tajli.

Prvi grend slem turnir u 2024. godini Australijan open održaće se od 14. do 28. januara u Melburnu.

Bonus video: