Siner spasao tri meč-lopte, pa riješio dubl: Italija u finalu Dejvis kupa

Janik Siner se izvukao poslije 0:40 u 10. gemu 3. seta protiv Novaka Đokovića, a onda u dublu sa Lorencom Sonegom osvojio odlučujući poen protiv najboljeg igrača svijeta i Miomira Kecmanovića

20833 pregleda 49 reakcija 49 komentar(a)
Foto: Reuters/Violeta Santos Moura
Foto: Reuters/Violeta Santos Moura
Ažurirano: 25.11.2023. 20:23h

U finalu Dejvis kupa protiv Australije igraće Italija.

Pobjednika polufinala sa Srbijom je rješavao dubl, u kojem su Janik Siner i Lorenco Sonego savladali Novaka Đokovića i Miomira Kecmanovića 6:3, 6:4.

"Orlovi" su propustili brejk šansu u posljednjem gemu da produže meč, jer Siner sjajnim servisima spriječio povratak rivala.

Četvrti retet svijeta je apsolutni heroj dana, jer je protiv Đokovića u drugom meču singla spasao tri vezane meč-lopte, a onda slavio 6:2, 2:6, 7:5.

Novak Đoković, Janik Siner
foto: Reuters/Violeta Santos Moura

U dublu nije bilo puno dilema, pa će se "azuri" osmi put u istoriji boriti za "salataru", koju su do sada osvojili samo davne 1976. godine.

Đoković je bio loš u 1. setu protiv Sinera, ali se u nastavku raspucao. Drugi set je lako dobio, a u trećem propustio pet brejk-lopti - po jednu u 2. i 8. gemu, a onda u 10. tri vezane, koje su ujedno bile i meč-lopte.

Siner je vezao pet poena, izjednačio na 5:5, dobio injekciju samopouzdanja i odmah oduzeo servis Đokoviću.

Šansu koja mu se ukazala je zgrabio i sa nekoliko sjajnih servisa riješio pitanje pobjednika.

Janik Siner
foto: Reuters/Violeta Santos Moura

U prvom meču dana, Kecmanović je porazio Muzetija 6:7, 6:2, 6:1. Doduše, i 27. igrač na ATP listi je imao problema sa povredom, pa je tražio pomoć fizioterapeuta.

Australija je juče porazila Finsku 2:0, pa će se u svom 49. finalu boriti za 29. titulu u Dejvis kupu, a prvu nakon 2003.

Bonus video: