Alkaras: Pokušaćemo da spriječimo Đokovićevu dominaciju

On je onima koji ga kritikuju poručio da pripreme televizore i gledaju ga u 2024. pošto će to biti godina "puna energije"

7998 pregleda 11 komentar(a)
Karlos Alkaras, Foto: Reuters
Karlos Alkaras, Foto: Reuters

Španski teniser Karlos Alkaras rekao je danas da će zajedno sa ostalim teniserima pokušati da spriječi Novaka Đokovića da dominira svjetskim tenisom i naredne sezone.

"Đoković je rekao da je spreman da osvoji četiri grend slema i olimpijsko zlato, ali mi smo tu da ga spriječimo", rekao je Alkaras u Meksiku, gdje danas učestvuje u egzibicionom događaju.

Alkaras je ove sezone osvojio šest turnira, uključujući i Vimbldon, pobjedom protiv Đokovića u finalu, ali je ostvario razočaravajuće rezultate u drugom dijelu sezone, pošto poslije londonskog grend slema nije osvojio nijednu titulu.

"Prvi dio sezone je bio spektakularan, ali sam poslije Vimbldona imao negativan period. Mislim da je to normalno i da treba izvući pouku iz takvih situacija", rekao je 20-godišnji teniser.

On je onima koji ga kritikuju poručio da pripreme televizore i gledaju ga u 2024. pošto će to biti godina "puna energije".

"Treniraćemo i borićemo se kako bi ta godina bila na istom nivou ili čak i bolja od ove godine", dodao je Alkaras.

Alkaras, koji je do sada osvojio 12 titula, rekao je da se nije promijenio otkako se probio na svjetsku scenu.

"I dalje sam isti momak, to što sam postao poznat nije promijenilo moju ličnost ni to kakav sam čovjek, čak i uz sva očekivanja ljudi koji me porede sa Federerom ili Rafom. Pokušavam da te komentare ostavim po strani i koncentrišem se na sopstveno putovanje", naveo je on.

Alkaras će u egzibicionom meču igrati protiv Amerkanca Tomija Pola, a prije njih na teren će Dankinja Karolina Voznijacki i Grkinja Marija Sakari.

Bonus video: