Voznijacki dobila specijalnu pozivnicu za Australijan open

Poslije trogodišnje pauze zbog osnivanja porodice, bivša prva teniserka svijeta i osvajačica Australijan opena iz 2018. godine, vratila se takmičenjima u avgustu

3838 pregleda 0 komentar(a)
Voznijacki, Foto: Reuters
Voznijacki, Foto: Reuters

Danska teniserka Karolina Voznijacki dobila je specijalnu pozivnicu za učešće na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu u januaru, saopštili su danas organizatori.

Poslije trogodišnje pauze zbog osnivanja porodice, bivša prva teniserka svijeta i osvajačica Australijan opena iz 2018. godine, vratila se takmičenjima u avgustu. Igrala je na US openu, gdje je u četvrtom kolu izgubila od Amerikanke Koko Gof, koja je kasnije osvojila trofej.

"Imam toliko divnih uspomena na Melburn, a osvajanje titule je najbolji trenutak u karijeri. Melburn mi je jedan od najomiljenijih gradova i jedva čekam da dođem sa porodicom i djecom. To je turnir na kome se osjećam izuzetno prijatno, volim loptice, volim teren, volim navijače", rekla je Voznijacki, prenio je Skaj.

"Nadam se da ću dobiti lijepu dobrodošlicu, sigurna sam da hoću, to je zaista posebno mjesto. Zaista sam zahvalna na vajld karti i mogućnosti da se ponovo takmičim na Australijan openu u januaru", dodala je Voznijacki.

Osim nje pozivnice su dobili i australijski igrači Kimberli Birel, Olivija Gadecki, Tejla Preston, Džejms Dakvort, Mark Polmans i Adam Volton.

Prvi grend slem turnir u sezoni Australijan open održaće se od 14. do 28. januara u Melburnu.

U ženskoj konkurenciji titulu će braniti Bjeloruskinja Arina Sabalenka, a u muškoj srpski teniser Novak Đoković.

Bonus video: