Džudi Marej: Endi plaća cijenu posljednje dvije godine

Posljednji u nizu razočaravajućih rezultata imao je na Vimbldonu, na kojem je eliminisan u četvrtfinalu, a u Londonu je imao velike probleme sa povredom kuka. Marej uopšte nije igrao poslije trećeg Gren slema sezone i sada je u trci sa vremenom da bi bio spreman za US Open, koji počinje 28. avgusta
80 pregleda 1 komentar(a)
Endi Marej, Foto: Reuters
Endi Marej, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.08.2017. 10:27h

Majka Endija Mareja Džudi rekla je da je teniski kalendar nemilosrdan i da je ostavio i te kakve posljedice na najboljeg tenisera svijeta.

Marej će narednog ponedjeljka izgubiti prvo mjesto na svijetu, pošto će ga preteći Španac Rafael Nadal.

Britanac je krajem prošle sezone preuzeo tu titulu od Novaka Đokovića, a ove godine nikako nije uspijevao da igra na istom nivou, prenosi N1.

Posljednji u nizu razočaravajućih rezultata imao je na Vimbldonu, na kojem je eliminisan u četvrtfinalu, a u Londonu je imao velike probleme sa povredom kuka. Marej uopšte nije igrao poslije trećeg Gren slema sezone i sada je u trci sa vremenom da bi bio spreman za US Open, koji počinje 28. avgusta.

"Posljednje dvije godine su ga iscrpjele. Teniski kalendar je nemilosrdan, traje 11 mjeseci tokom godine, praktično nema nikakvih pauza za odmor i imam osjećaj da ga je sve sustiglo“, istakla je Džudi Marej.

Upitana da li će Marej igrati u Njujorku, gdje je 2012. godine osvojio svoju prvu Gren slem titulu, njegova majka je uz osmjeh rekla:

"Nadam se. Savjetovala sam ga da se odmori, ali kada bilo ko sluša ono što mu majka kaže?"

Bonus video: