Simona Halep: Nisam ništa loše uradila, od odluke CAS-a zavisi da li ću završiti karijeru

"Četiri godine čekanja je mnogo za moje godine. Ne znam kako bih to podnijela", rekla je 32-godišnja teniserka

11019 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Rumunska teniserka Simona Halep od oktobra 2022. odrađuje četvorogodišnju suspenziju zbog dopinga, a početkom februara 2024. vjerovatno ima posljednju šansu da spase karijeru - tada će saznati odluku na žalbu koju je poslala Sudu za sportsku arbitražu (CAS).

Međunarodna agencija za integritet tenisa je suspendovala dvostruku grend slem šampionku zbog dva odvojena kršenja antidoping pravila.

Halep je prvo na prošlogodišnjem US openu bila pozitivna na zabranjenu supstancu, onda je optužena i zbog nepravilnosti u njenom biološkom pasošu.

"Četiri godine čekanja je mnogo za moje godine. Ne znam kako bih to podnijela. Ako odgovor na žalbu bude negativan to će vjerovatno biti kraj karijere", rekla je 32-godišnja Halep.

Ako CAS "skine" suspenziju Simona bi mogla da nastupi na Olimpijskim igrama u Parizu. To joj je cilj...

"Znam da nisam uradila ništa loše i da sam čista", dodala je Simona Halep.

Osvrnula se dvostruka grend slem šampionka i na nedavnu izjavu Patrika Muratoglua, njenog bivšeg trenera koji je priznao da njegova akademija snosi odgovornost za sve što joj se dogodilo.

Muratoglu je, naime, priznao da je greška potekla iz njegove akademije, jer se sporna supstanca nalazila u prahu kolagena, a da oni to nisu znali.

"Voljela bih da je ranije izašao u javnost i to rekao. Već neko vrijeme ne sarađujem sa njegovom akademijom, a kada sam saznala za sve bilo mi je teško da se izborim jer sam oduvijek vjerovala svojim timovima. Zato se i angažuju ljudi, jer su vam potrebne informacije da biste bili bolji. Poslije ovoga ne znam da li ću moći da vjerujem ponovo", zaključima je Simona Halep.

Bonus video: