Đoković: Biću spreman za Australijan open

Novak Đoković smatra da mu povreda neće biti prepreka u pohodu na 11. grend slem u Melburnu

6807 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Bol u desnom zglobu Đokovića pojačavao se tokom meča, Foto: REUTERS
Bol u desnom zglobu Đokovića pojačavao se tokom meča, Foto: REUTERS

Kralj Australije poražen je prvi put na tlu najmlađeg kontineta još od 2018. godine, ali Novaka Đokovića, više od izgubljenog meča od domaćeg tenisera na Junajted kupu, Aleksa de Minaura, brine povreda desnog zgloba.

“Mislim da će sve biti u redu, jer imam isksutva sa tom povredom. Imala je uticaja na moj servis i forhend, ali to ne umanjuje sjajnu igru De MInaura, bio je čvrst. Čestitam njemu i timu Australije na pobjedi.Idemo dalje, moje su misli već u Melburnu", kazao je Đoković.

Prvi reket svijeta brani titulu na Ozi openu, pokušaće do 11. trofeja na prvom grend slemu u sezoni. Pokušaće i da odbrani naslov najboljeg sportiste svijeta, a proglašen je u izborima francuskog "Lekip", španske "Marke", ruskog "Sport sevodnja"...

"Potrebno je da trening uskladim sa oporavkom desnog zgloba, mislim da ću biti spreman", naglasio je Đoković.

Aleks de Minaur je prvi put u karijeri dobio igrača na svjetskom broju 1, ali to nije impresioniralo njegovog zemljaka.

"Smatram da je napokon i Đoković platio ceh lopticama, koje se iz sedmice u sedmicu mijenaju. ATP nikako da zaštiti igrače, koji se nemaju vremena prilagoditi na loptice drugih proizvođača, različte su težine, odskoka...", kritikovao je Nik Kirkos, australijski teniser odluke ATP da dozvoli organizatorima da mijenjaju loptice.

Bonus video: